Pintér Sándor helyettes államtitkára elmagyarázta, hogy miért jó rendőrnek lenni

HírKlikk 2024. május 7. 12:00 2024. máj. 7. 12:00

Rendőrnek lenni azért is jó, mert aki ezt a hivatást választja, az biztos lehet abban, hogy a jó oldalon, a törvényesség oldalán áll, mely büszkeséggel töltheti el és mai divatos szóhasználattal élve, menő – jelentette ki a Belügyminisztérium szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára kedden, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltségének rendvédelmi napján, Szolnokon.

Csizi Péter megnyitó beszédében hangsúlyozta: kívülről nézve a gyermekvédelmet, szerteágazó, nagy rendszert látunk, melyet bonyolult törvények szabályoznak.

Belülről rátekintve, azonban ez egy nagy család. Hasonlóan a rendőrséghez, amely kívülről talán kicsit szigorú, merev szervezetnek tűnik, miközben a bajtársiasság, az egymásra figyelés ott is a mindennapok része. E két család egyesítése a cél a példaértékű összefogással megvalósított szolnoki rendezvényen, hiszen ma már a gyermekvédelemben nem csupán az a fontos, hogy a gyermekek a jelenben minél jobb körülmények között nevelkedjenek, hanem a szakembereknek és a döntéshozóknak a jövőre is összpontosítaniuk kell – húzta alá.

Emlékeztetett: mostanra nagyon kevés gyermek él intézeti keretek között, többségük jellemzően kis létszámú lakásotthonokban, vagy nevelőszülőknél talált elhelyezésre.

Így figyelni kell arra, hogy az érintett fiatalok olyan szakmához jussanak, amely számukra a későbbiekben biztos megélhetést nyújt – mondta. Ugyanakkor a rendvédelem valamelyik ága Magyarország minden településén megtalálható, azaz aki ezen a területen dolgozik, annak hosszú távon is biztos a munkája, amelyre családjával együtt egzisztenciát alapozhat – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Forrás: MTI