Pintér Sándor januártól mindent tudni fog az orvosokról is

HírKlikk 2020. október 29. 16:00 2020. okt. 29. 16:00

Máris átírja a kormány az egészségügyi törvényt. Januártól élesedik a Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszer (KSZDR) a belügyminiszter felügyelete alatt.

Az új rendszerbe minden adatot fel kell majd töltenie az egészségügyi szolgáltatónak is a foglalkoztatottakról. Az informatikai fejlesztést sem akárkire bízták – írja az mfor.hu.

Mintegy három hete fogadta el a parlament az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, a nagy port kavart jogszabályt pedig máris módosítaná a kormány. A módosítás célja, hogy a kormány pontos és naprakész információkat kaphasson az egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatottak (orvosok, nővérek) adatairól is.

Persze nem csak az egészségügyisek adatait kell majd a KSZDR-be feltölteni, hanem rendvédelmisek, kormányzati tisztségviselők, pénzügyőrök adatait is. Rengeteg adatról van szó, amiket elvileg személyazonosításra alkalmatlan módon kell nyilvántartani – csakhogy minden személyes adatot is fel kell tölteni. Az orvosok esetében: 

  1. Személyes adatok
  2. Elérhetőség
  3. Hozzátartozók és eltartottak
  4. Okmányok
  5. Képzettségek, végzettségek
  6. Jogviszony
  7. Korábbi foglalkoztatás adatai
  8. Előmenetel
  9. Személyi juttatások
  10. Minősítés
  11. Szabadság és távollét
  12. Kinevezéstől eltérő foglalkoztatás
  13. Kártérítési felelősség
  14. Összeférhetetlenség 


A KSZDR kialakítására kiírt közbeszerzésen tavaly szeptemberben hirdettek győztest: 831 millió forintos ajánlattal a TIGRA Computer- és Irodatechnikai Kft. nyert. A tulajdonosa Vertán György, aki a TIGRA mellett a Damit Informatika Kft.-ben is tulajdonos. Ez utóbbi cég pedig zsíros szerződést kötött a Fidesz parlamenti frakciójával és sorra nyerik meg az állami pályázatokat. 

Forrás: mfor.hu