Pócs János: hazánk papjai is kapják meg hamarabb a koronavírus elleni oltást

HírKlikk 2021. március 4. 11:17 2021. márc. 4. 11:17

A Fidesz országgyűlési képviselője levélben fordult az országos tiszti főorvoshoz, hogy az oltási tervben a papok és lelkipásztorok is a kiemelt csoportokhoz kerüljenek.

Pócs János március elsején tette közzé Facebook-oldalán, hogy levelet intézett dr. Müller Cecíliához, Azt kéri a tiszti főorvostól, hogy „lehetőség szerint hazánk papjai, lelkipásztorai is a kiemelt csoportokhoz tartozzanak az oltási tervben, hogy minél előbb megkaphassák a Covid elleni védőoltást”.

Megkeresésünkre Pócs János elmondta, hogy mivel 12 évig volt a Jászapáti Egyházi Képviselő-testület elnöke, „így van egyfajta szoros kötődése” az egyházhoz, ezért is járt el az érdekükben.

„Tudom, hogy mennyi a beteg és tudom, hogy ebben a nehéz helyzetben mekkora szükség van a papokra, a lelki támaszra, az egyházra” – tette hozzá a képviselő.

Pócs János az országos tiszti főorvosnak írt levelében többek között azt is kiemeli, hogy a lelkészek és papok azért is vannak kitéve a vírusnak, mert „pedagógusokkal és szülőkkel találkoznak”. Arról érdeklődtünk, hogy a képviselő tett-e lépéseket a pedagógusok kiemelése érdekében is.

„Annak lobbi erejét nem tettem közzé, de ugyanúgy kiemeltem a tanárokat” – nyilatkozta Pócs, aki bár külön levelet nem írt Müller Cecíliának a tanárok érdekében, de megtette azt a „lobbitevékenységet amelyet országgyűlési képviselőként megtehet”.

„Minden jóindulatú és reális látásmóddal rendelkező ember elismeri az Ön és az operatív törzs munkáját, valamint az oltási terv stratégiáját” – írta Müller Cecíliának címzett levelében Pócs, annak ellenére, hogy az oltási terv nem nyilvános és a kiemelt csoportok körét is csak egy 500 szavas kivonatból ismerhetjük. Arról kérdeztük a képviselőt, hogy ő tud-e többet az oltási tervről.

„Mindent ami nyilvános, azt tudom én is. Szerintem teljes részletességgel meg van határozva az oltási tervben mindenkinek a programja és a sorrendje” – reagálta Pócs.