Pokorni: így évente tízezerrel növeljük a munkanélküliek és közmunkások táborát

HírKlikk 2018. november 29. 05:45 2018. nov. 29. 05:45

A pedagógusok jelentős része örömmel fogadta a tankötelezettségi korhatár leszállítását, mert így nem kell még két évig bajlódniuk a „problémás” gyerekekkel. Most látjuk, micsoda ára van: évente tízezer gyerek megy a lecsóba - mondta Pokorni Zoltán egykori fideszes oktatási miniszter, Budapest XII. kerületének jelenlegi kormánypárti polgármestere azon a szerda délutáni kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) alapításának 30. évfordulója alkalmából szervezett a testület korábbi elnöke és egyik alapítója, Mendrey László. Pokorni maga is mint a PDSZ-alapító volt jelen a rendezvényen.

A tankötelezettség korhatárának 16 évre csökkentése valóban helytelen lépés volt. Joggal és okkal lehet szidni azt a kormányt, amelyik ezt megtette. Így évente tízezerrel növeljük a majdani munkanélküliek és közmunkások táborát – jelentette ki a fideszes politikus.

Mendrey László arról beszélt, a 80-as évek végén, 90-es évek elején is könnyebb dolga volt a szakszervezeteknek, mint most. Pokorni elismerte: tény, hogy az elmúlt 30 évben egyre gyengébb elköteleződést mutatnak a különböző kormányok a demokratikus egyeztetések iránt. A PDSZ-ről úgy nyilatkozott: a szakszervezet létrehozásakor egy sokszínű, befogadó szervezetet hoztak létre. – Akkor egy minta volt előttünk: a szolidaritás.

Forrás: Népszava