Pokorni Zoltán kiszáll a politikából

HírKlikk 2024. február 20. 15:14 2024. feb. 20. 15:14

A 24.hu információja szerint a júniusi önkormányzati választáson nem indul újra a XII. kerületi polgármesteri címért Pokorni Zoltán, aki 2006 óta vezeti az önkormányzatot.

Az, hogy az egykor a Fidesz elnöki posztját is betöltő Pokorni a visszavonulását tervezi, hónapok óta közszájon forog a kerületben. 

A 24.hu kérdésére Pokorni Zoltán azt mondta, egyelőre nem nyilatkozik, mert a főpolgármester-jelölés elhúzódása miatt a kerületi vezetőket is arra kérték a kormánypártban, hogy a döntés megszületéséig tartózkodjanak a nyilvánosságtól. Pokorni, mint mondta, tartja magát a kéréshez (noha időközben több fővárosi kerületben biztossá vált a kormánypárti induló kiléte).

A végleges bejelentést nem késleltetheti sokáig a hegyvidéki Fidesz-szervezet sem, péntekre ugyanis összehívták a jelöltállító csoportgyűlést, amelyre Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert is meghívták. Hivatalosan ezen az eseményen szentesíthetik Fonti Krisztina indítását, aki az elmúlt hetekben aktivizálta magát.

Pokorni döntése az ellenzék esélyeit is befolyásolhatja, általános nézet ugyanis, hogy személyes támogatottsága messze meghaladja a Fideszét, ezért a visszalépése növelheti az ellenzék esélyeit. A polgármesteri posztra több ellenzéki párt is bejelentkezett saját jelöltjével. Először Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke, hegyvidéki önkormányzati képviselő jelezte, hogy beszáll a versenybe, őt követte a Momentum a kerület korábbi rendőrkapitányát, Farkas Csabát jelölve, majd az LMP közölte, hogy Kendernay János korábbi társelnököt indítaná. A DK és az MSZP még nem állt be senki mögé.

Forrás: 24.hu