Pollreisz Balázs: itt vagyok, felveszem a kesztyűt

HírKlikk 2024. február 20. 13:00 2024. feb. 20. 13:00

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke kedd délelőtti sajtótájékoztatóján mutatta be Pollreisz Balázst, akit a párt győri előválasztáson indít polgármesterjelöltként.

„Kedves barátaim, felveszem a kesztyűt. Indulok az előválasztáson. Hajlandó vagyok bármilyen vitára, bármilyen küzdelemre. Az előválasztásnak az kellene legyen a lényege, hogy az ellenzéki erőket összekösse és erősítse. Nem megosztani akarok, nem bántani, nem küzdeni, nem legyőzni akarok közülünk senkit se. Az én ellenfelem kettős: a NER kiszolgálói, Dézsi Csaba András és Borkai Zsolt, valamint az apátia, ami ebben a városban van. Az összes többi résztvevővel együttműködni kívánok, mert partnerek vagyunk” – fogalmazott Pollreisz Balázs a keddi, győri sajtótájékoztatón, amit Kunhalmi Ágnessel, a párt társelnökével közösen tartott meg.

Pollreisz Balázs elmondta, tisztelettel és köszönettel elfogadta az MSZP Győr és környéke szervezete elnökségének felkérését, a Magyar Szocialista Párt elnökségének felkérését és elindul az előválasztáson, mint a párt polgármesterjelöltje. „Vállalok mindennemű vitát és mindenféle küzdelmet. Az a célom, hogy a 2006 előtti nyitott, felelősségteljes és átlátható városvezetést hozzuk vissza, ami már nagyon hiányzik ebből a városból. A város tisztességes életét hozzuk mi vissza. Erre a szolgálatra – mert egy képviselőség, egy polgármesterség az szolgálat –, én erre a szolgálatra jelentkezem” – mondta a helyi önkormányzati képviselő.

Kunhalmi Ágnes úgy mutatta be Pollreisz Balázst, mint aki több, mint tíz éve a közgyűlés tagja, nagyon aktív politikus, iszonyatosan sok ügyet tárt fel. A szocialisták helyi képviselője volt az, aki a veszélyes üzemekkel szembeni népszavazási kezdeményezést elindította, a Quaestor-ügyben is védte a város pénzét, feljelentést tett hűtlen kezelés miatt a túlárazott céggel kapcsolatban, illetve az Egységes Diákfrontnak és a diákoknak is szerzett ügyvédet. „Balázs rettentő aktív politikus és nagyon jól végzi a dolgát. Nagyon jól ismeri Győr problémáit, nem hagyja, hogy a Fidesz azt csináljon, amit akar. Sok ügyben egyedül sikeresen meghátrálásra kényszerítette a fideszeseket, védve a város vagyonát” – mutatta be az MSZP polgármester-jelöltjét Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP társelnöke emlékeztetett, hogy az ellenzék másfél éve nem tud közös polgármesterjelöltet állítani, így a szocialisták előválasztást javasolnak. Kunhalmi Ágnes szerint a pártja mindig is azon az állásponton volt, hogy az ellenzéknek együtt kell működnie, meg kell találni azt az egy jelöltet, ki kell egyeznie itt az ellenzéki oldalon a feleknek. „Balázs nagyon sokat tett azért, hogy ez megvalósuljon. Sajnálatosan tudomásul vesszük, hogy erre nem talált partnerekre, mind a Demokratikus Koalíció, mind a civilek más jelöltet akarnak állítani. Semmi baj, mi azt mondjuk, hogy erre is van megoldás, az előválasztás. Az előválasztáson elindulva döntsék el az ellenzéki szavazók, hogy kit tartanak a legalkalmasabb polgármester-jelöltnek. Az MSZP mai nappal bejelenti, hogy elindítjuk Pollreisz Balázst az előválasztáson” – mondta Kunhalmi Ágnes, arra kérve a választókat, hogy támogassák az MSZP jelöltjét. A szocialisták társelnöke egy novemberi Publicus-felmérésére hivatkozva azt mondta, az ellenzéki oldalon a szóba jöhető jelöltek közül Pollreisz Balázsnak van a legnagyobb támogatottsága, beágyazottsága, ismertsége.

„Jelenleg két NER-kompatibilis polgármester-jelöltről tudunk Győrben” – hívta fel a figyelmet Pollreisz Balázs, aki emiatt vissza nem térő alkalomnak írta le a júniusi önkormányzati választást, ahol az ellenzék végre ki tudja szabadítania NER fogságából Győrt, ha képesek lesznek egy jelöltet állítani a NER-esekkel szemben.