Pontatlanul fogalmazott Orbán, hiába reménykedtek sokan a családi pótlék emelésében

HírKlikk 2024. október 6. 10:30 2024. okt. 6. 10:30

Pontosítania kellett a miniszterelnök szavait a Kormányzati Tájékoztatási Központnak, mert a pénteki rádióinterjújában arról beszélt, hogy nem enged abból, hogy duplájára emeljék a családi pótlékot. Röviddel később viszont a miniszterelnök már azt mondta, hogy a családi adókedvezményt akarja növelni a kormány.

Sokan felkapták a fejüket pénteken reggel a Kossuth Rádióban megszólaló Orbán Viktort hallgatva, miután a kormányfő bakizott és önmagát kellett kijavítania. Utóbb a Kormányzati Tájékoztatási Központ is visszatért az ügyre. Ugyanis – mint a Pénzcentrum, az RTL Híradót is idézve – emlékeztet rá: a két támogatás messze nem ugyanaz. Ugyanakkor Orbán először a családi pótlékról beszélt, majd kijavította saját magát. Nem volt egyértelmű, hogy melyik támogatást emelik meg, ezért volt szükség a KTT pontosítására. A családi pótlékot egyébként 2008 óta (!) nem emelték.

S hogy pontosan mit is mondott a kormányfő? „Most az inflációs megpróbáltatás után, ezen már túl vagyunk, most meg kell emelni kétszeresére a gyerekek után járó családi pótlékot, tehát a következő évben ennek meg kell történnie, én ebből nem engedek... Lehet, hogy egy-két lépésben, nem egyszerre emeljük ezt meg, de egy év alatt meg kell duplázni a gyerekek után járó adókedvezményt, ami mindenkit érint” – mondta pénteken a miniszterelnök.

Forrás: Pénzcentrum


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom