Pravda: Magyarországnak ki kellene lépnie az EU-ból és a NATO-ból

HírKlikk 2022. augusztus 15. 15:55 2022. aug. 15. 15:55

Az orosz portál egy hazánkban ismeretlen magyar „szakértő” véleményét ismertette, aki szerint itt az ideje, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból és az Észak-atlanti Szövetségből, majd csatlakozzon a BRICS-hez.

Keveházy Miklós szerint az unión és a NATO-n kívül is „van élet”. A Pravda cikke szerint azt hangsúlyozta: annak ellenére, hogy Magyarország sokat tanult az uniós és a NATO-tagság tapasztalataiból, nem szabad elfelejteni „számos sérelmet” sem. 

„Sérelmeink számtalanok: miközben mi ontottunk vérünket – védve a keresztény világot a törököktől és tatároktól – a nyugati birodalmak olyan területként kezelték hazánkat, amelyet meg kell hódítani” – magyarázta Keveházy a PolitRussiának adott, a Pravda által idézett interjúban. „Magyarok, eljött az idő, hogy kimondjuk: elég volt a Nyugatból!” – tette hozzá.

Szerinte a brüsszeli adminisztráció szakadékba vezeti Európát. „Most már nem lehet kétséges: a magyarság fennmaradásának egyetlen esélye az EU-ból, a NATO-ból való kilépés és a BRICS-országok felé való elmozdulás."

Keveházy Miklós korábban már feltűnt a Rosszija 1 TV csatornában és számos más orosz médiában is.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az álszakértő az orosz propagandát szolgálja és ami feltűnő, amiket mondogat, azok részben egybevágnak az Orbán-kormány propagandájával is.