Pulai András: a mostani mérési eredményből Fidesz-győzelem lenne

HírKlikk 2024. október 26. 08:00 2024. okt. 26. 08:00

Statisztikai értelemben még nem vezet a Tisza Párt, a hibahatár plusz-mínusz 3,1 százalék és egy, illetve kettő százalékponttal vezet a Tisza – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Pulai András, a Publicus Intézet vezetője arról, hogy a héten megjelent kutatásukban, a teljes népességben a Tisza 24, a Fidesz pedig 23 százalékon áll. A választási részvételüket biztosra ígérők és pártot is választók csoportjában pedig 39-37 százalék az arány, Magyar Péter pártja javára.

Pulai András szerint, ha ez az eredmény alakulna ki, és a mostani választási rendszer lenne érvényben, ebből Fidesz-győzelem következne, mert a Fidesz választási rendszerének csavarjaiból, a választókerületek újra szabásából, a határon túliak szavazatainak számolásából van 3-4 százalékpontnyi előnye. Rámutatott, a Fidesz naponta végez méréseket, és ezek közül azt hozzák nyilvánosságra, amelyiket akarják, de már látják ők is, hogy most szorosabb a verseny, a hibáik látványosabbak, másképp kell működniük, és másképp is működnek.

Az október 23-i ünnepen nem történt semmi olyan, ami érdemben mozgathatná meg az embereket vagy a tendenciákat

Nagyjából mindenki megkapta azt, amiért elment. Orbán, Gyurcsány és Magyar Péter is ugyanazt mondta, mint eddig, Orbánnak annyival nehezebb volt, hogy az Orbán Balázs-féle kinyilatkoztatásra reagálnia kellett volna, de úgy reagált, hogy nem reagált, inkább átfordította Brüsszelre, amely ellen harcot hirdetett és az unió vezetését nagyjából egyenlővé tette az '56-os oroszokkal – foglalta össze.

A Fidesz lételeme a rezsim biztonsága

Fenn kell tartani, hogy folyamatosan ők legyenek hatalmon, mert csak úgy tudnak az erőforrásokhoz hozzájutni, mondta Pulai András, s rámutatott, minden diktatúrába hajló hatalomnak ez a fő ereje, mert a következményei beláthatatlanok, és az ettől való félelem az tükrözi az elmúlt 15 éves mindennapjaikat. A legkisebb falevél-rezzenést is egy óriási egzisztenciális veszélynek élik meg, és mindenre tízszer olyan erővel reagálnak – fogalmazott.

Pulai András a kormánypárt kommunikációjáról elmondta, amikor valami megváltozik a politikában, vagy a Fidesz kap egy pofont, két-három hétnek, maximum két-három hónapnak el kell telnie ahhoz, hogy elinduljanak egy irányba. Most a bábkormány-szindróma tesztelése zajlik, de jelen pillanatban a Magyar Péter-szavazókat ez nem fogja megérinteni, ahogy a pártelnököt sem érinti meg semmi – tette hozzá.

Egy kutatás nem kutatás

Pulai Andtás rámutatott, a Fidesznek van egy szavazóbázisa, amely érdemben nem változik, van egy kis elbizonytalanodás, de nem válnak nem fideszessé, a Tisza pedig százalékpontról százalékpontra gyűjtögeti a szavazókat.

A KlikkTV műsorát itt nézhetik meg.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom