Putyin nyomán Orbán is fellép a neki nem tetsző média ellen

HírKlikk 2024. június 27. 16:20 2024. jún. 27. 16:20

Magyarország megvétózta az uniós tagállamok közös közleményét, amelyben az EU elítélte volna Oroszország fellépését az európai média ellen, ezért csupán Joseph Borell külpolitikai főmegbízott aláírásával adták ki a dokumentumot – mondta el több uniós diplomata a német DPA hírügynökségnek.

A közleményben az unió elítéli, és teljesen megalapozatlannak minősíti, hogy az orosz hatóságok hozzáférhetetlenné tettek több mint 80 európai sajtóorgánumot – írta a DPA.

Az intézkedés a közlemény szerint tovább korlátozza a független információhoz való hozzáférést, és erősíti az egyébként is szigorú oroszországi sajtócenzúrát.

A korábban az EU-ban betiltott orosz sajtóorgánumokról a közlemény leszögezte, hogy azok az orosz hatóságok ellenőrzése alatt állnak, ezzel szemben a Moszkva által betiltott orgánumok újságírói elvek és normák alapján működnek, és tárgyilagos információval szolgálnak az orosz közönségnek is. Egyelőre nem világos, hogy Magyarország miért emelt vétót, de diplomaták annak a feltételezésnek adtak hangot, hogy a magyar kormány maga is fellép a neki nem tetsző média ellen, és ezt legitimnek tekinti.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom