Putyin után Matolcsy is Debrecen díszdoktora lett

HírKlikk 2019. január 26. 19:45 2019. jan. 26. 19:45

Doctor honoris causa címet kap a jegybank elnöke a Debreceni Egyetemtől - számolt be a Népszava. A hírt az egyetem megerősítette. A díszdoktori címet az MNB elnöke várhatóan tavasszal veheti át.

"A Debreceni Egyetem szenátusa január 24-ei ülésén döntött arról, hogy Doctor honoris causa címet adományoz Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank elnökének az intézmény érdekében több éve végzett szakmai munkája elismeréseként.

Az egyetemi kitüntetések és címek adományozásának rendje értelmében a díszdoktori címet nemzetközi elismertségű tudományos munkássággal és az egyetem érdekében kifejtett tevékenységgel lehet kiérdemelni" - olvasható az egyetem közleményében.

A doktori és habilitációs tanács húsz tagjából mindössze tizenegy szavazott: nyolcan Matolcsy György mellett, hárman ellene - írta a Népszava. Az ünnepélyes avatási ceremóniára tavasszal kerülhet sor. A "doctor honoris causa" címre való felterjesztés az intézmény Gazdaságtudományi Karáról érkezett.

Az egyetem közleménye szerint a Gazdaságtudományi Kar tanácsa egyhangúlag megszavazta a felterjesztést, melyet a doktori és habilitációs tanács is támogatott, az intézmény szenátusa pedig nagy többséggel (56 igen, 2 nem, 0 tartózkodás) szavazott meg - írja a Népszava.

Forrás: Népszava/Hírklikk