Rálőttek Forgács Imre volt igazságügyi és rendészeti miniszter ajtajára szerda hajnalban

HírKlikk 2021. december 2. 07:26 2021. dec. 2. 07:26

Garázdaság gyanúja miatt vette őrizetbe a rendőrség azt a férfit, aki szerda hajnalban ittasan több lövést adott le Forgács Imre volt igazságügyi és rendészeti miniszter lakásának az ajtajára – tudta meg a Népszava.

Forgács Imre elmondta, szerda reggel hatkor arra ébredtek, hogy bekapcsolt egyik szomszédjuk lakásának riasztója. Felesége felhívta a szomszédot, kiderült, hogy nem történt semmi baj, de sem ő, sem később a közös képviselő nem tudta rávenni az ittas férfit a riasztó kikapcsolására. Sőt, a férfi ezután megjelent Forgácsék lakásának ajtaja előtt, és trágár szavak kíséretében, üvöltözve azt akarta, hogy nyissanak neki ajtót. Mivel ezt nem tették meg, a férfi egy pisztollyal több lövést adott le az ajtóra, majd visszament a lakásába.

Forgácsék riasztották a rendőrséget, akik lakásában elfogták a férfit. A helyszínen kiderült, nem éles lőfegyverrel, hanem gumilövedékes pisztollyal lőtt, aminek a golyója nem tud áthatolni a bejárati ajtón.

A rendőrség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen, aki a vallomástételt megtagadta.

Forrás: Népszava