Rárohadt a választási krumpli a Fideszre

Föld S. Péter 2019. október 14. 11:08 2019. okt. 14. 11:08

Orbán Viktor gyakorlatilag kihagyta a választási kampányt. Csak az utolsó napokban vette magának a fáradságot, akkor ment el Miskolcra és Gödöllőre. Ott sem beszédet mondott, nem a helyi lakossággal találkozott, hanem a regnáló polgármestereken keresztül üzente meg, hogy csak azok a települések kapnak fejlesztési pénzeket, amelyek a „jó oldalon” állnak. A jó oldal, tudjuk, Orbán és a Fidesz oldala. Október 13-án este kiderült, hogy Budapest és a fejlesztési források visszatartásával megfenyegetett nagyvárosok nem voltak vevők erre az üzenetre. A választási krumpli rárohadt Orbánra és a Fideszre.

Budapesten a Ferencvárosban és a Józsefvárosban is pénzt osztottak a választás előtt, ám az emberek megmutatták, hogy néhány ezer forinttal nem lehet mindenkit megvásárolni. Ideig-óráig persze ez is sikerülhet, mert a hazugság is hangozhat hihetően, de ettől még igazsággá nem vélik soha. Október 13-án este egy sor nagyváros, valamint néhány kisebb város lakói is megmutatták, hogy nem kérnek a pökhendi, lekezelő stílusból.

Orbán ezúttal nagyot hibázott. Nem mérte fel a hatalmára leselkedő veszélyt, nem számolt azzal, hogy nem mindenkit lehet megvásárolni, megzsarolni, és bár a fenyegetés van, ahol bejön, ám sok helyen nem vevők az emberek erre a stílusra.

Az Újbudán vásárolt és potom pénzért osztogatott krumpliról kiderült, hogy Erdélyből érkezett Magyarországra, s az érte kifizetett pénz egy ottani település polgármesterének magángazdaságát gyarapította.

Legalább neki nem kellett idén aggódnia, hogy el tudja-e jó áron adni a portékáját.