Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezték Budaházy előadása miatt Szekszárdon

HírKlikk 2023. november 21. 13:20 2023. nov. 21. 13:20

Bár Harangozó Tamás MSZP-s képviselő azonnali kérdésére Gulyás Gergely miniszter egyetértett azzal, hogy elítélt bűnöző nem tarthat előadást közintézményben, a fideszes alpolgármester engedélyezte, hogy Budaházy György a szekszárdi kultúrközpontban adjon elő. Az Éljen Szekszárd Egyesület ezért rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte.

Az Országgyűlésben hétfőn Harangozó Tamás szekszárdi MSZP-s képviselő azonnali kérdést intézett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez azzal kapcsolatban, hogy a terrorcselekményekért jogerősen elítélt Budaházy György előadását a szekszárdi Garay Gimnázium dísztermében akarták a szervezők megtartani. Ez felháborodást váltott ki a városban, így végül a tankerület vezetője közölte, hogy a gimnáziumban nem kerülhet sor az előadás megtartására. Új helyszínnek az önkormányzat tulajdonában álló Babits Mihály Művelődési Központot jelölték meg a szervezők.

Harangozó Tamás azt kérdezte, lehet-e ma Magyarországon egy terrorista cselekményért elítélt bűnözőnek közintézményben nyilvános rendezvényt tartania, mire Gulyás Gergely azt válaszolta, hogy a tankerület vezetője – véleménye szerint helyesen – úgy döntött, az említett rendezvénynek nem ad helyet. Hozzátette, bár a büntetőeljárás nem tarthatott volna 14-16 évig, és a köztársasági elnöki kegyelmet is tiszteletben kell tartani, a cselekményeket és a jogerős végzést ez nem teszi meg nem történtté, így a tankerület döntése a kormány álláspontját világosan tükrözi.

Gulyás szavaival ellentétben, ugyanakkor a szekszárdi fideszes alpolgármester a művelődési ház igazgatójának megkeresésére válaszolva, engedélyezte a rendezvény megtartását. Mivel a döntéssel az ellenzéki frakció nem ért egyet, az Éljen Szekszárd Egyesület rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom