Rendőrségi eljárás miatt Toroczkai lemondott mentelmi jogáról

HírKlikk 2019. május 20. 14:51 2019. máj. 20. 14:51

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke pénteken önként lemondott az európai parlamenti (EP-) választási kampányban listavezetőként megillető mentelmi jogáról, miután a törökszentmiklósi rendőrkapitányság eljárást indított ellene gyülekezési joggal való visszaélés miatt.

Toroczkai László hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón vérlázítónak nevezte, hogy a hatóság belső vizsgálat helyett ellene indít eljárást, aki segített "rács mögé juttatni egy cigánybűnözőt".

Véleménye szerint az eljárás hátterében az állhat, hogy a Törökszentmiklósra meghirdetett vonulásos demonstrációjukat a bejelentést követő 48 órás rendőrségi mérlegelési határidő előtt nyilvánosan is meghirdette, amire a gyülekezési törvény legutóbbi módosítása óta nincs lehetőség. 

A pártelnök emlékeztetett, a rendőrség szerintük jogellenesen tiltotta meg megmozdulásukat, amiért bírósághoz fordultak, ítélet azonban egyelőre nem született. A Mi Hazánk ezért kedden "statikus demonstrációt" rendez a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, amit a hatóság tudomásul vett - tette hozzá.

Kiemelte, pártja, kormányra kerülve, "szibériai bérrabtartás keretében" küldi majd Oroszországba a társadalomba beilleszkedni képtelen bűnözőket. 

Toroczkai László kérdésekre válaszolva elmondta, több ellendemonstrációra is számítanak kedden Törökszentmiklóson. Példaként említette, hogy szerintük "a Gyurcsány Ferenc által vezetett balliberális tömb" közösen akarja megzavarni akciójukat. "Mindenképpen parázs hangulatra számítunk" - fogalmazott. 

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke reakcióiban kitért arra is, hogy megmozdulásukkal a helyi cigány bűnözőket és klánokat szeretnék börtönbe juttatni, a helyieket pedig ezzel kapcsolatban "a cigány politikusok, jogvédőnek nevezett megélhetési figurák" hergelik. 

Az osztrák kormányválságra vonatkozó kérdésekre adott válaszaiban kijelentette, feltehetően a nyugati titkosszolgálatok hajtottak végre jól szervezett provokációt, miután a nemzeti radikális pártok egész Európában támadják a "fennálló balliberális világrendet".

Forrás: MTI/Hírklikk