Republikon: fél éves mélyponton a Momentum, megtorpant a Fidesz-tábor apadása

HírKlikk 2023. november 7. 08:25 2023. nov. 7. 08:25

A Republikon októberi mérése szerint megtorpant a Fidesz népszerűségcsökkenése, az ellenzéki pártok közül pedig csak a DK, a Momentum, a Mi Hazánk, a Kétfarkú Kutya Párt, az MSZP és az LMP jutna be a parlamentbe.

Háromból egy választónak nincs pártja, a Fidesz-tábor hónapok óta tartó lemorzsolódása megtorpant, a Momentum népszerűsége fél éves mélyponton van – derül ki a Republikon Intézet októberi pártpreferencia-kutatásából, amit a Telexen ismertetett először.

A közölt adatok szerint megtorpant a Fidesz hónapok óta tartó népszerűségcsökkenése. Sőt, a pártválasztók körében Orbánék egy százalékponttal még erősödtek is. Egy év alatt összességében öt százalékponttal csökkent Fidesz támogatottsága a pártválasztók között, míg a teljes népességen belül hat százalékkal kevesebben szavaznának ma a kormánypártra, mint 2022 októberében.

A DK támogatottsága a Republikon Intézet felméréseiben hónapok óta stagnál: októberben is 12, illetve 18 százalékon áll a teljes népesség és a pártválasztók között.

Három hónapja nem változott a Mi Hazánk támogatottsága sem a Republikon méréseiben, a teljes népesség körében 7, a pártválasztók között pedig továbbra is 10 százalékon állnak.

Féléves mélypontra került októberben a Momentum. Szeptemberhez képest 1-1 százalékponttal csökkent a Momentum támogatottsága a teljes népesség (5 százalék) és a pártválasztók körében (7 százalék) is.

A Republikon felmérései alapján a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága szintén 1-1 százalékponttal csökkent, de már fél éve a parlamenti küszöb felett van.

A parlamenti küszöb felett mérték az MSZP-t is. A biztos pártválasztók között 5 százalékon állnak, a teljes népesség esetében 3 százalék szavazna az MSZP-re.

Az LMP ismét elérte az 5 százalékos parlamenti küszöböt, míg a teljes népesség körében 3 százalékponton áll a zöldpárt.

Nem jutna önállóan a parlamentbe egy mostani választáson a Jobbik-Konzervatívok és a Párbeszéd-Zöldek sem.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom