Republikon: hónapról-hónapra nő a bizonytalan szavazók tábora

HírKlikk 2023. december 6. 09:00 2023. dec. 6. 09:00

A Republikon novemberi mérése szerint hónapról-hónapra nő azoknak a választóknak az aránya, akik nem találnak pártot maguknak a jelenlegi palettán. Az ellenzéki pártok közül csak a DK, a Momentum, a Mi Hazánk, a Kétfarkú Kutya Párt, az MSZP és az LMP jutna be a parlamentbe.

Novemberben is hibahatáron belül, egy százalékponttal nőtt a bizonytalanok aránya, a választók több mint harmada (34 százalék) nem tudott pártot választani magának a felmérésben – derült ki a Republikon Intézet novemberi pártpreferencia-kutatásából, amit a Telex ismertetett először.

A Fidesz-KDNP továbbra is vezeti a népszerűségi versenyt a teljes népesség (29 százalék), és a pártválasztók (43 százalék) között is. 

A Republikon felméréseiben nyár közepe óta egy tapodtat sem nőtt a DK népszerűségi mutatója. Novemberben is a teljes népesség 12, a pártválasztók 18 százaléka mondta azt, hogy a DK-ra szavazna.

A Mi Hazánk hibahatáron belül, egy százalékpontot még vesztett is a támogatottságából teljes népesség (öt százalék) és a pártválasztók (kilenc százalék) körében is.

A Momentum változatlanul fej-fej mellett áll a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal a teljes népesség (öt százalék) és a pártválasztók (hét százalék) között.

A Republikon az LMP-t és az MSZP-t is három-három százalékponton mérte a teljes népesség, és öt-öt százalékponton a pártválasztók körében. Az elemzés szerint öt százalékpont EP-mandátumot is érhet a jövő júniusi EP-választáson.

Nem jutna önállóan az Országgyűlésbe a Jobbik és a Párbeszéd sem. A Jobbik egy százalékpontot tudott növelni támogatottságán októberhez képest, de még így is az áhított küszöb alatt, négy százalékon van. A Párbeszéd támogatottsága a teljes népességben egy, a biztos pártválasztók között két százalék.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom