Retró közösséget alapított Molnár Zsolt azoknak, akiknek fontosak a hagyományos értékek

HírKlikk 2024. október 27. 11:24 2024. okt. 27. 11:24

„Szerintem rengeteg energia van még az MSZP-ben, hogy újjászervezze magát és a baloldalt is” – mondta a Hír TV péntek esti műsorában Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, aki öt év után lemondott a pártigazgatói posztjáról.

Az MSZP-ből nem lép ki, marad a frakcióban is, de passzívabb lesz a következő időszakban. Ennek egyik oka, hogy új feladatot talált magának: nemrég alapított egy civil egyesületet Magyar Retró Közösség néven. Azt tapasztalta ugyanis az elmúlt években, hogy óriási társadalmi igény van a retró életérzésre és nosztalgikus gondolkodásmódra.

Az új közösség elsősorban azokat az időket eleveníti fel, „amikor az emberek még egymással foglalkoztak és nem az okostelefonjukkal, amikor még egy Kőbányai világost egy étlapról lehetett rendelni a brassói mellé, és nem QR-kóddal kellett leolvastatni az okostelefonról, amikor a születésnapokat nem online tartották még.”

Molnár szerint szó sincs kádári nosztalgiáról, de ő úgy látja: a közösségek erősebbek voltak az okostelefonok megjelenése előtt, és voltak bizonyos jó értékek húsz-harminc évvel ezelőtt. „Nyilván a kilencvenes években mindenki táncolt, a nyolcvanas években Máté Pétert lehetett hallgatni Kőbányai világossal, voltak üdülők, voltak szabadstrandok. Talán ezt a világot én személyesen visszasírom, természetesen az egypártrendszer nélkül.”

Arról is beszélt az interjúban a szocialista képviselő, hogy számára a magyarság fontosabb, mint az ellenzékiség, és a nagy álma, hogy egyszer létrejöjjön a nemzeti baloldal. Most azonban úgy látja, hogy az ellenzéki politizálást egyedül az határozza meg, hogy valamilyen együttműködésben mindenáron kormányváltás legyen, és nincs tartalmi ajánlat. Abban bízik, hogy a jövőben az MSZP tartalmilag is megújul, aminek elengedhetetlen része lesz a magyarság újradefiniálása is.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom