Retteg a Fidesz az ellenzéki összefogástól

Molnár Zsolt 2019. február 11. 12:40 2019. feb. 11. 12:40

Látható, hogy a múlt év végén kezdődött közös ellenzéki tiltakozási hullám hatására, mára komoly süllyedést mutat a Fidesz népszerűsége. A közvélemény-kutatások világosan megmutatják, hogy az ellenzéki szavazók, pártszimpátiától függetlenül összefogást várnak az ellenzéki pártoktól. Ennek ismeretében nem véletlen, hogy a kormánypárti médiában hetek óta igyekeznek ellehetetleníteni az ellenzéki egységet.

A hatalom mindent elkövet, hogy manipulálja a közvéleményt, és hogy egymásnak ugrassza az ellenzéki pártokat. Azonban felismerve és elfogadva azt a történelmi szükségszerűségét, hogy a Fidesz hatalmának lebontása csak összefogással lehetséges, személy szerint mindent megteszek azért, hogy létrejöjjön az ellenzéki egység, ami nem jelenti azt, hogy egy pillanatra is feladnám az elveimet vagy a meggyőződésemet.

Az ellenzéki szavazók tőlünk azt várják, hogy teremtsük meg a Fidesz leváltásának esélyét a 2022-es országgyűlési választáson. Ezt pedig csak úgy tudjuk véghezvinni, ha az ország nagy részén nem egymással, hanem kizárólag a Fidesszel versenyezünk majd az őszi önkormányzati választáson.

Az alkalmas jelöltek kiválasztásánál bíznunk kell a helyiek bölcsességében. Nem utasíthatunk el senkit, aki kiáll bizonyos alapértékek mellett, legyen az bármely párt tagja. Azt azonban szeretném kihangsúlyozni, hogy semmilyen kirekesztő, szélsőséges, vallási, etnikai, szexuális kisebbségeket támadó politikát nem támogatok, nem tűrők el. Nácikkal nem működünk együtt. Azonban az is fontos, hogy nincs kollektív bűnösség, az egyes esetekben egyénektől, és nem a közösségtől kell elhatárolódnunk.

Fogjunk tehát össze, hogy az alábbi követelések megvalósuljanak Magyarországon:

1. A rabszolgatörvény azonnali visszavonását;

2. kevesebb rendőri túlórát;

3. független bíróságokat;

4. Európai Ügyészséget;

5. független közmédiát.