Rétvári Bence: új inkvizítorok jelentek meg Európában

HírKlikk 2019. április 2. 09:28 2019. ápr. 2. 09:28

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az Országgyűlésben hétfőn elmondta: a családvédelmi akcióterv az eddigi legnagyvonalúbb támogatást adja a családoknak.

Harrach Péter hangsúlyozta: a családnak nincs alternatívája, sokan mégis keresik azt ideológiai alapon, a KDNP viszont az emberi természetbe írt törvényre hivatkozik. A család intézménye védelmet érdemel - hangoztatta a politikus, aki felsorolta az akcióterv részleteit és arra kért minden képviselőt, hogy a családok érdekében szavazza meg azt.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt mondta: a magyar kormány a családokat, míg Brüsszel a migrációt támogatja. Szerinte azonban nem csupán egy költségvetési kérdésről van szó, hanem "új vallások, új inkvizítorok" jelentek meg Európában: "genderisták" és "migrációhívők". A magyar kormány megküzd és a magyar emberek érdekeit képviseli ezekkel az "új inkvizítorokkal szemben", akik el akarják vonni a Magyarországnak törvényesen járó támogatásokat, és azt mondják, hogynem vagyunk civilizált politikusok, ha migráció ellen szólunk - jelentette ki.

Forrás: MTI