Robbantással fenyegette meg a TV2 székházát egy férfi

HírKlikk 2021. szeptember 21. 11:00 2021. szept. 21. 11:00

Egy 24 éves férfi az egyik közösségi oldalon létrehozott álprofillal, fenyegető üzeneteket küldött a TV2 több dolgozójának. Robbantással, illetve erőszakos cselekménnyel fenyegetett 2021 márciusában – közölte a főügyészség.

A férfi az üzeneteiben azt a látszatot keltette, hogy a közeljövőben bármikor számolni kell a robbantással, a dolgozóknak pedig üzeneteket küldött, amelyekben őket, illetve hozzátartozóikat is megfenyegette. A rendőrök akkor átkutatták a televízió Róna utcai székházát, azonban robbanószert, robbanóanyagot nem találtak.

A férfi továbbá azzal, hogy az álprofilhoz egy valós személy fényképét töltötte fel, az érintettnek jelentős érdeksérelmet okozott, hiszen azt a látszatot keltette, hogy a bűncselekményeket ő követte el – közölte az ügyészség.

Az ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetéssel, zaklatással, valamint személyes adattal való visszaéléssel vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

A vádhatóság azt is indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben más ügyben – szintén közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – korábban kiszabott 1 év 4 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.