Rónai: a gödi városháza irodái megteltek máshonnan kirúgott fideszes emberekkel

HírKlikk 2020. augusztus 5. 17:18 2020. aug. 5. 17:18

Röviddel azután, hogy Donáth Anna szerdai Facebook-bejegyzésében hírhamisítással vádolta meg a DK-t a gödi hangfelvétel kapcsán, Rónai Sándor reagált a momentumos képviselő mondataira.

„Sikeres volt az összefogás, októberben az ellenzék leváltotta a Fideszt Gödön. Azonban hiába voltak sikeresek, nagyon hamar személyes nézeteltérések helyszínévé vált az önkormányzat, és idén tavaszra helyi szinten kezelhetetlenné vált Balogh Csaba polgármester (Momentum) és az ellenzéki képviselők (LMP, DK, Jobbik) konfliktusa. Az együttműködés sajnos szinte csak a győzelemig tartott, nem tudtak együtt dolgozni"

– írta Rónai a közösségi oldalán.

A DK politikusa szerint, a személyi kérdések és a város költségvetését érintő kérdések mellett, felmerült két sokkal komolyabb, politikai jellegű probléma. Egyik ezek közül az alpolgármesterek személye, pontosabban azok leváltása, illetve a hivatal összetétele.

Rónai Sándor azt írja:

„úgy értesültünk, hogy a polgármester a szintén ellenzéki vezetésűvé vált önkormányzatoktól távozó, Fideszhez köthető emberekkel igyekszik feltölteni a hivatalt, és tárgyalást kezdeményezett a helyi Fidesszel is annak érdekében, hogy Pintér Györgyöt, a Fidesz képviselőjét nevezze ki alpolgármesternek".

A DK-s politikus hozzáteszi:

„előbbi nagyon nehezen cáfolható, hiszen miközben nyilvánvalóvá vált, hogy a gödi polgármesternek esze ágában sincs az ellenzéki pártokkal közösen vezetni a várost, a gödi városháza irodái is szép, lassan megteltek máshonnan kirúgott fideszes emberekkel"".

Rónai Sándor a bejegyzésében hangsúlyozta: bár ideiglenesen lekerült napirendről az alpolgármesterek leváltása, de Balogh Csaba már egy márciusi tárgyaláson elismerte, hogy valóban tervei között szerepel Pintér György kinevezése.

„A veszélyhelyzet idején annyira elmérgesedett a viszony a polgármester és a képviselők között, hogy Balogh újra kilátásba helyezte az alpolgármesterek leváltását. Ekkor már senkit sem ért váratlanul a polgármester azon ötlete, hogy a szövetséges pártok alpolgármesterei helyett Pintér Györgyöt, a Fidesz képviselőjét nevezze ki alpolgármesternek" – tette hozzá Rónai.

„Most kikerült ez a hangfelvétel. Amiből nektek egy hosszabb változat van meg, viszont hiányzik belőle valami, ami pedig hozzánk eljutott. Nem tudom, hogy melyik a manipulált. Lehet, hogy a tiétek, lehet, hogy a miénk, lehet, hogy mindkettő"

– jegyezte meg a DK politikusa.