Rossz és veszélyes világ jönne, ha visszatérne Trump – figyelmeztet egy neves brit konzervatív

HírKlikk 2023. szeptember 19. 18:38 2023. szept. 19. 18:38

Fel kell készülni Donald Trump visszatérésére, különben önkényurak fognak diktálni a világnak – figyelmeztetett a brit konzervatívok volt elnöke a The Times hasábjain.

William Hague rendszeresen publikál a tekintélyes jobboldali újságban. Mostani írása – amely az előfizetők számára érhető el – úgy érzékelteti a helyzetet, hogy az amerikai politikus már első elnöksége idején is úgy viselkedett, mint elefánt a porcelánboltban, ám munkatársai akkor még megakadályozták, hogy mindent összetörjön.

Ha azonban ismét beköltözik a Fehér Házba, már nem lesz, aki visszafogja, hiszen ő választja meg a munkatársait. Így gerinctelen karrieristákat nevez majd ki az FBI és az igazságügy élére, leállítja Ukrajna segélyezését, önkényurakat karol fel, ugyanakkor kiválik a NATO-ból, és mindezzel a hidegháború óta a legnagyobb felfordulást okozza – vázol egy elborzasztó jövőt a The Times-ban megjelen írás.

Ráadásul Trump a Republikánus Párton belül az egyik irányzatot testesíti meg. Az amerikai jobboldalon fokozódik a bezárkózás, ezzel számot kell vetniük a nyugati partnereknek. Annál is inkább, mert Oroszország és Kína szintén készül az eshetőségre.

Európának mindent meg kell tennie, nehogy olyat tegyen, ami éket ver közé és Amerika közé. Továbbá egyebek között növelnie kell Ukrajna támogatását. A szabad nemzeteknek meg kell erősíteniük egységüket, s ellenálló képességüket bármiféle sokk esetére.

Biden a lap szerint alighanem azzal teszi a legtöbbet, ha félreáll jövőre, noha megerősítette a demokratikus szövetséget és helyreállította a bizalmat az amerikai intézmények iránt. Ám a tengerentúli lakosság döntő többsége fél a magas kora miatt és nem akar Biden-Trump-visszavágót.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom