Rúzsa Magdi cége 32 milliót kapott az Eximbanktól

Zutyu 2021. november 29. 07:30 2021. nov. 29. 07:30

Frissítette az állami bank a szerződései listáját. Ebből kiderül, hogy Rúzsa Magdi cége 32 milliót kapott, de a Paloznaki Jazz Piknikre is jutott 21 millió forint.

Nemrég számoltunk be a K-Monitor találata alapján arról, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alatt működő Eximbank rendszeres támogatója annak a templomnak, amelynek közelében Szijjártó Péter a gyerekkorát töltötte és ahová a mai napig is jár imádkozni. Arról pedig a Hírklikk írt először, hogy az idén is 10 millió forinttal támogatta Mészáros Lőrinc alcsúti golfklubját az amúgy az export ösztönzésére létrehozott állami nagybank.

Most frissült a bank szerződési listája és kiderül belőle, hogy 32 millió forinttal támogatta a Plagiguel Művészeti Szolgáltatás Kft.-t. Ez Rúzsa Magdi énekesnő cége. Neki se most ad először szponzorpénzt a külügy bankja, tavaly 42 milliós támogatásban részesült és szponzorálták Rúzsa Magdi még a Covid előtti dupla aréna-koncertjét is.

Szintén támogatták a Paloznaki Jazzpiknik szervezőjét, a Tonspec Kft.-t, amely 21 millió forintot kapott, vélhetően erre a rendezvényre. A közzétett adatokból sajnos csak annyi derül ki, hogy júliusban szerződtek a támogatásról.

A listából kiderül az is, hogy ezúttal 150 millió forintot fordít a pénzintézet kommunikációra és hol is lehetne jobb helye ennek a pénznek, mint a kormány kedvenc reklámcégénél, a Balásy Gyula tulajdonolta New Land Médiánál. Tavaly is náluk költötték el a kommunikációs büdzsét, akkor jobban fogott Balásyék tolla és 388 milliót költöttek el.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, elég jól bánnak az Eximnél a kirendeltség-vezetőkkel. A moszkvai képviselet vezetőjének egy éves lakásbérletére ugyanis 30.679 eurót költ az Exim, ami csaknem 11 millió forint. Most kiderült az is, drágább a kirendeltség-vezető szállása, mint amennyiért az Eximbank amúgy irodát bérel, a moszkvai World Trade Centerben. Nem lehet tudni, pontosan mekkora irodát, csak azt, hogy a díja egy évre 1 millió 890 ezer rubel, vagyis napi áron úgy 8 millió 127 ezer forint.