Schmidt Mária visszahozná az általános hadkötelezettséget, ami a nőkre is vonatkozna

HírKlikk 2022. május 5. 07:50 2022. máj. 5. 07:50

Az orosz-ukrán helyzetről, a magyar választások eredményéről, és az ellenzéket irányító háttérhatalomról szóló cikket publikált a Pesti Srácokon Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum, és a XXI. Század Intézet főigazgatója – vette észre a Telex.

Schmidt Mária először a választásról ír, amelyet véleménye szerint azért nyert meg a Fidesz-KDNP, mert az elmúlt 12 évben a magyarok magabiztosabbá váltak, és az életszínvonaluk is jobb lett. Orbán Viktornak eközben folyamatosan válságokkal kellett megküzdenie: gazdasági- és járványügyi válság, most pedig a háború – mondja Schmidt, meglepő módon kihagyva a kormány által gyakran emlegetett migránsválságot.

Később rátér a háborúra, amiről elismeri ugyan, hogy Oroszország indította Ukrajna ellen, de szerinte a most zajló konfliktus mégis az Egyesült Államok háborúja. Az Államok feltett szándéka, hogy Európát is hadviselő féllé tegye, miközben az oroszokra kirótt nyugati szankciók elsődleges kárvallottja Európa – állítja a NER egyik főideológusa, aki szerint a szankciókkal Vlagyimir Putyin orosz elnököt akarják eltávolítani Oroszország éléről.

Schmidt a magyar ellenzéki politikusok mögött is az Amerika-párti vezetőket sejti, akik „egy hazafias népfront 2.0-t szerveztek Orbán ellen”. Végül azonban a „demokráciaexport bukása miatt, szálka maradtunk a nyugat szemében”, és emiatt indították el Magyarország ellen a jogállamisági eljárást is – szól Schmidt értelmezése.

A XXI. Század Intézet főigazgatója szerint Magyarországon a kormánynak „folytatnia kell az egészségügy, az oktatás, és a honvédelem reformját”. Sőt, Schmidt szerint

újra be kéne vezetni az általános hadkötelezettséget, amelynek szerinte a nőkre és férfiakra is érvényesnek kell lenni.

Ezt ő egyébként nemzeti konzultációval döntené el.

Gondolatait végül azzal zárja, hogy leszögezi: „a kormánynak az a feladata, hogy megtegyen mindent, amit csak tud, a háború mielőbbi befejezéséért, a további eszkaláció elkerüléséért.”Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom