Schmitt Pál: a fair play szabályai szerint is nőnek kell tekinteni az algériai bokszolót

HírKlikk 2024. augusztus 3. 15:30 2024. aug. 3. 15:30

Nem állok be azok közé, akik mentik az algériai bokszolót, de az útlevelében nőként van bejegyezve, nőnek született – jelentette ki Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, a Nemzet Sportolója.

A HírTV-ben kifejtette, a tudományos vizsgálatok – mint a tesztoszteronszint, vagy a fizikai, biológiai, hormonális vizsgálat is – azt igazolják, hogy Imane Khelif nőként versenyzik és mivel rengeteg ellenőrzésen megy keresztül, éppen ezért nem merné azt állítani, jogtalanul indul, mivel, ha így lenne, akkor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megvédené az esélyegyenlőséget, a fair play legfontosabb alapszabályát – fogalmazott.

„Ilyen-olyan szempontból folyamatosan ellenőrzik ezt a nőt, és nincs olyan jogi kitétel, hogy őt ne lehessen nőnek tekinteni (...) a fair play szabályai szerint (...) itt most nincs mit tenni” – mondta Schmitt Pál, aki kiemelte, Hámori Luca mindenképpen ringbe lép az algériai bokszoló ellen a 66 kilogrammos nők versenyében. Ami az olimpiát illeti, egyúttal jelezte, nincs napirenden egy harmadik nemi kategória létrehozása.

 

Forrás: Hír TV


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom