Soron kívüli ülést tart a jövő héten a parlament

HírKlikk 2023. november 22. 18:05 2023. nov. 22. 18:05

Bár plenáris ülés nem volt tervben a jövő hétre, mégis összeül a parlament. És persze nem Svédország NATO-csatlakozásáról szavaznak, hanem a „szuverenitás-védelmi” törvényről és a kapcsolódó Alaptörvény-módosításról.

Bár az elfogadott menetrend szerint a november 27-i héten csak szakbizottsági üléseket és a törvényalkotási bizottság eljárásait tartják a Parlamentben, a hvg.hu birtokába került egy teljesen új fideszes javaslat, ami két napra mégis berántaná plenáris ülésre a képviselőket. Ezzel pörgetnék fel a kedden benyújtott friss „szuverenitás-védelmi” törvényük és a kapcsolódó Alaptörvény-módosítás tárgyalását.

A napirendi javaslat – amelyet csütörtöki ülésén tárgyal a házbizottság – szerint november 28-án, kedden nekiesnének a képviselők a kormány javaslatának az Alaptörvény módosításáról és megtartják annak általános vitáját. Ezt követné a napirendi javaslat szerint a Fidesz-frakció által benyújtott „szuverenitás-védelmi” törvénycsomag vitája.

A beiktatott plusz két plenáris ülésnap ellenére, az Országgyűlés továbbra sem szakít időt Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálására.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom