Soros-ügyészek Soros-kórusa támadja Magyarországot

HírKlikk 2019. december 10. 13:55 2019. dec. 10. 13:55

Nyilvánvaló, hogy a Magyarország ellen indított eljárásnak semmi köze sincs a jogállamisághoz vagy a sajtószabadsághoz, hanem egy ideológiailag vezérelt politikai támadás egy olyan ország ellen, amelynek demokratikusan megválasztott vezetését a „Soros-kórus" és baloldali liberális társai megvetik – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára Brüsszelben, Twitter-üzenetében, kedden.

Kovács Zoltán az európai uniós Általános Ügyek Tanácsában a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatás kapcsán kijelentette: mindazok, akik a meghallgatás során a jogállamiságról beszélnek, szinte kivétel nélkül maguk is megsértik ezeket az elveket.

Nevetségesnek nevezte, hogy a meghallgatás során a kérdezők nem foglalkoztak a tényekkel, ugyanis röviddel az Európai Parlament indokolással ellátott jelentésének elfogadása után, Magyarország már részletesen megcáfolta az abban foglalt összes vádat.

„Ne feledjük, a forgatókönyvet nem jogszabályok szerint írták – átláthatóan és nyíltan –, hanem a civil szervezetek és a nyíltan magyarellenes bürokrácia színfalai mögött" – fogalmazott.

A jogállamiság helyzetének feltárására irányuló eljárást egy „soha véget nem érő történethez" hasonlította.

„Soha nem lesz elég a „Soros-kórus" számára. Egy ilyen „eljárást" nyilvánvalóan nincs szándékukban lezárni" – írta. Úgy fogalmazott, a meghallgatás során „kissé zavaróvá vált", hogy a „Soros-ügyészek" teljesen figyelmen kívül hagyták az eljárási szabályokat.

„Így működik a „Soros-kórus": olyan kormány ügyét veszi napirendjére, amely ideológiai alapon szemben áll vele, figyelmen kívül hagyja a tényeket, az eljárási szabályokat, és saját politikai célja elérése érdekében akkor is folytatja, amikor a vita már érdektelenné vált" – írta üzenetében az államtitkár.

Forrás: MTI