Süli János is sorra kerül a Schadl–Völner-perben

HírKlikk 2023. november 2. 17:00 2023. nov. 2. 17:00

A mai rövid tárgyalási napon Schadl György a végrehajtói kar korábbi elnöke azzal az észrevétellel élt, hogy eddig kétmilliárd forintnyi értékben foglaltak le tőle ékszereket, ingatlanokat és bankszámlákat zároltak, mostanra viszont elrendelte a bíróság további négy autójának, egy motorcsónakjának és egy repülőjének lefoglalását is.

Ha a bíróság úgy ítéli, akkor körülnézünk még otthon, hogy mit lehetne lefoglalni – kifogásolta Schadl, mert szerint már túlfoglalás történt, ugyanis őt 920 millió forintos vesztegetéssel vádolják, eközben lassan kétmilliárdért foglaltak le tőle ingatlanokat és ingóságokat, írja az Index.

Tóth Erzsébet bírónő ezt követően elmondta, hogy találtak még egy autót, ami évek óta áll már Kispesten, és Schadl Györgyhöz köthető.

A Mercedest egy lakossági bejelentés alapján találták meg a hatóságok.

A tárgyalás jövő héten folytatódik, többek között várhatóan Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős egykori tárca nélküli miniszter meghallgatásával.

Mint ismert, a per február 17-én kezdődött meg a Fővárosi Törvényszéken. Az első három előkészítő ülésen a huszonkét vádlott nyilatkozott arról, lemond-e a tárgyalásról, és elfogadja-e az ügyészség javaslatát. Tíz vádlott – köztük hat bírósági végrehajtó – döntött úgy, hogy beismeri bűnösségét.

 

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom