Sulyok Tamás felesége szerint férje egy jópofa, szabad lélek

HírKlikk 2024. március 3. 16:30 2024. márc. 3. 16:30

Elsőként a hirado.hu-nak nyilatkozott Nagy Zsuzsanna, az új államfő, Sulyok Tamás felesége, aki férjéről szólva, elmondta, hogy ő végtelenül közvetlen, nagyon szereti az embereket és az életet, „jó a humora, jópofa, nem híve a formalitásoknak, szabad lélek.” Sulyok korábbi, különös üzleti vállalkozásairól nem esett szó az interjúban, mint ahogyan arról sem kérdezték a „first ladyt”, mi a véleménye arról, hogy a férje hazudott apja múltjáról, azt állítván, hogy Sulyok László a kommunizmus áldozata volt, miközben 1945 után a nemzeti szocialista eszmékkel erősen rokonszenvező, antiszemita nézetei miatt kellett bujkálnia.

A 24.hu által szemlézett interjú szerint Nagy Zsuzsanna úgy látja, kettejük szoros szövetségének szerinte az a titka, hogy vannak olyan személyiségjegyeik, amelyek segítettek nekik, „de persze szerencse is kellett az élethez”. Szerinte fontos a nők jelenléte a közéletben és a politikában, de a családban való szerepük szerinte még fontosabb, és itt feszül a nagy ellentét. „Az én generációm a Kádár-rendszerben nőtt fel, nem nagyon volt adott a lehetőség arra, hogy nőként komoly karriert fussunk be. Úgy vélem, mind a két nemnek megvannak a sajátos erényei, értékei. Én személy szerint nagyon szeretem, ha előre engednek, ha fölsegítik a kabátot, ha nőként tekintenek rám. Tudom, hogy a gyermekeink korosztályából és a még fiatalabbak közül sokan nem igénylik ezt. Nagy változásban vagyunk, és igen nehéz itt okosságot vagy egyértelmű bölcsességet megfogalmazni” – fogalmazott a first lady.

Nagy Zsuzsanna szerint az volt a tervük, hogy „a két és fél évet, ami a férjem alkotmánybírósági elnökségéből még hátra van, szépen végigvisszük, aztán lassúbb élettempóra váltunk, amelyben elsődleges figyelmet és szerepet a gyerekek kaptak volna, hiszen most is segítek a lányomnak, sok időt töltök a két kis unokámmal. Lecsendesedve gondoztuk volna a gyümölcsfákat, gyakran lettünk volna a Balatonon, sok úszásra, túrázásra készültünk.”

A mentálhigiénés szakember és családterapeuta közölte, a jövőben is a nehéz helyzetben lévő emberek ügyeit szeretné felkarolni.

Forrás: 24.hu