Szabolcsban az idős háziorvosokat is elkezdték berendelni kórházi munkára

HírKlikk 2020. október 30. 05:30 2020. okt. 30. 05:30

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kormányhivatal elkezdte 24 órás határidővel kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András kórházba. Korra való tekintet nélkül.

A 444 több forrásból származó értesülése szerint azért, mert a nyíregyházi Jósa András oktatókórházban – amely a megye koronavírusos betegeiért felel – egyszerűen nem maradt elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra, illetve a koronás betegek kezeléséhez. 

A megye háziorvosai úgy tudják, hogy a berendeléskor az egyetlen szempont, hogy van-e megfelelő szakvizsgájuk. Pedig az érintettek között igen sok a veszélyeztetett: a megye háziorvosainak több, mint a fele 60 évesnél idősebb és közülük többen küszködnek krónikus betegségekkel. 

Azért is vitatják ezt a megoldást, mert ha így sikerül is megoldani a megyei kórház létszámgondjait, az egészségügyi ellátás másik, igen fontos területén keletkezik lyuk.

A portál értesülése szerint, a megyei kórházban annyira súlyos a létszámgond, hogy a Covid-osztályon már ideirányított pszichiáterek és ortopéd orvosok is szolgálnak, hozzájuk csatlakozhat most több háziorvos.

Ennek a kórháznak volt a főigazgatója a múlt héten koronavírus-fertőzésben 66 évesen meghalt Adorján Gusztáv, a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője.

Forrás: 444.hu