Szájer megsebesült volna?

HírKlikk 2020. december 1. 16:31 2020. dec. 1. 16:31

Szájer minden bizonnyal megsérült – legalábbis azt állítja a The Times brüsszeli tudósítójának a tweetje, amely ugyan néven nem nevezi a Fidesz politikusát, csupán egy európai parlamenti képviselőként említi azt a személyt, aki az ablakon keresztül próbált menekülni arról a brüsszeli melegorgiáról, amelyre lecsapott a rendőrség.

A legnagyobb holland lap írta meg, hogy a Fidesz alapító tagjáról, az EP-képviselőségéről azóta lemondott EP-képviselőről van szó. Szájer József mondott le azóta, aztán ma egy közleményben elismerte, hogy ő volt ott a bulin. 

„A meg nem nevezett EP-képviselő az ablakon keresztül próbált menekülni, de megsérült, mielőtt az EP-mentességére hivatkozott volna. Ki volt ő?” – tette fel a kérdés pár órája megjelent tweetjében Bruno Waterfield, a The Times brüsszeli tudósítója, aki a nap sztorijának nevezte azt a brüsszeli melegbárban tartott orgiát, amelynek a rendőrség razziája vetett véget.

Mint a 444 alapján mi is beszámoltunk róla, az egyik legismertebb belga lap, a Het Laatste Nieuws már nem csak arról ír, hogy egy azóta lemondott magyar EP-képviselő is részt vett  a pénteki orgián, hanem arról is, hogy az illető a Fidesz alapító tagja és befolyásos politikusa.

A The Times tudósítójának tweetjét is a 444 hozta le először, igaz, a portál nem azzal foglalkozott, hogy megsérült volna az érintett képviselő, hanem azzal, hogy a fapados Ryanair – a villámgyors szituációs reklámozás iskolapéldáját bemutatva – a következő szöveggel jelentetett meg Twitter-posztot: „Gyorsan menekülnél Brüsszelből? 14,99 eurótól vannak járataink. (Ebben az esetben nem javasoljuk az ablak melletti helyeket.)”.

A brüsszeli ügyészség szerint Szájer táskájából kerülhetett elő a drog

A brüsszeli ügyészség tájékoztatása szerint azért adnak ki közleményt, mivel sok megkeresést kaptak a nap folyamán. Mint írják, péntek este fél 10 táján kaptak bejelentést a szomszédoktól, hogy egy Steenstraat-i helyiségben valószínűleg megsértik a járvány miatt elrendelt gyülekezési szabályokat. 

A rendőrség a helyszínen nagyjából 20 embert talált, közülük ketten igazolni tudták diplomáciai mentességüket. Közben azonban egy járókelő jelezte a rendőrök felé, hogy látott valakit az ereszcsatornán leereszkedni. A járókelő azonosította a férfit, akinek véres volt a keze, feltehetőleg megsérült.

A férfi hátizsákjából kábítószer került elő, és nem volt nála semmiféle személyazonosító irat. A rendőrség elkísérte a lakhelyére, ahol a férfi egy diplomata útlevél segítségével azonosította. A közlemény az 1961-es születésű, S. J. monogramú személyként azonosítja a férfit, ami minden bizonnyal a szintén 1961-es születésű Szájer Józsefet takarja, ahogy erre utal az is, hogy közleményében Szájer is írt arról, hogy a rendőrség hazakísérte – írta a 444

Közleményében Szájer József ezt írta a kábítószerről:

„Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint Extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.”