Száz százalékban természetes alapanyagokból készült kollekciót mutatott be 7scents Parfüméria

HírKlikk 2023. szeptember 7. 11:00 2023. szept. 7. 11:00

A 7scents parfüméria Budapest belvárosának szívében található, az üzletben különleges és ritka illatok mellett most a vásárlók egy új kollekcióval is megismerkedhetnek, amelyek száz százalékban természetes alapanyagokból készültek. A Hírklikk stábja a helyszínen járt és két híres parfümőrrel, Isabelle Doyen-nal és Camille Goutal-lal készített interjút.

Pozsgai Ákos, az üzlet tulajdonosa sokáig multinacionális cégek online kampányait segítette marketinges szakemberként, majd egy belső késztetésre felhagyott szakmájával és belevágott abba, ami élete hobbija volt. A 7scents ötlete különböző utazások során fogalmazódott meg benne. Az illatok erősen meghatározó élmények lehetnek, mint ahogy ő fogalmazott, az első szerelmünk illata is megmarad például emlékeinkben, az illatok birodalmát az érzékek világával vonja párhuzamba. A parfüméria megnyitásával arra a feladatra vállalkozott, hogy megmutassa az embereknek, milyen gazdag lehet az illatok világa és milyen sokszínűen alkalmazható egy-egy parfüm. 

A 7scents Parfümériában a Voyages Imaginaires mutatta most be legújabb, száz százalékban természetesen alapanyagokból készült parfüm-kollekcióját. Az illatok megalkotói, Isabelle Doyen és Camille Goutal elmondták, hogy leginkább maga a „voyage”, vagyis az utazás inspirálta őket, hogy megalkossák a parfümházat. Az utazást többféleképpen is lehet értelmezni, például az elme utazásaként, az érzelmekbe, érzékekbe, művészetbe. Ezeket próbálták parfümként desztillálni. Mindent száz százalékban természetes anyagokból készítettek, ez teljesen új munkafolyamatokat, egyben kihívást jelentett a nagy múltra visszatekintő parfümőröknek. Isabelle Doyen korábban oktatott is a parfümiparban, és sok híres parfümőrt tanított, mint például a Cartiernél Mathilde Laurent-t, vagy éppen a világhírű Francis Kurkdjian-t. Egyetemi professzorként hatalmas tapasztalatra tett szert, fő témái már itt is a természetes illatanyagok voltak. Ezért is döntöttek úgy, hogy letérve a hagyományos útról, úgy alkotnak új parfümöket, hogy csak és kizárólag természetes összetevőket használnak. 

Elárulták melyek az ő kedvenceik az elkészült illatok közül, bár hozzátették, ez számukra olyan, mintha megkérdeznék egy édesanyától, melyik gyerekét szereti jobban. Említik a L’eau des Immortels-t vagyis a Halhatatlanok Vizét, amiről úgy gondolják, hogy minden cseppjével közelebb kerülhetünk az örökkévalósághoz, nyári illatként az Azahar-t ajánlják, majd hozzáteszik, hogy nagyon szeretik a Le Grand Jeu-t is, mert nagyon nőies illat. Emellett szóba került a L’Échappée Sauvage is, illetve a Tea & Rock’n Roll, amelyet egy igazán belevaló illatként definiáltak. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom