Százmilliókat bulizik el a mi pénzünkön az MCC

HírKlikk 2024. április 4. 12:35 2024. ápr. 4. 12:35

Csak luxustáborra 100 milliót költöttek, de wellnessezés és whiskyüzem-látogatás közben is megy a pazarlás.

Elképesztő pazarlás folyik a Mathias Corvinus Collégiumban. Hihetetlen összegeket költenek bulikra, eszem-iszomra és külföldi szállodákra – mindezt adóforintokból.

A Direkt36 birtokába jutott belsős adatok szerint 2023-as téli táborra például bruttó 100 millió forintot költöttek. A 450 résztvevővel megrendezett program a szlovákiai Ótátrafüred egyik legelegánsabb szállodájában, a négycsillagos Grand Hotel Bellevue-ban volt – írta a Telex. Fedett medence, wellness-részleg, squash-bowling- és biliárdpályák, két étterem és két night club is segítette a fiatalok pihenését.

Mindezt a mi adóforintunkból fizették, míg más felsőoktatási intézmények táborát maguk a résztvevők, saját zsebből finanszírozzák általában.

A Direkt36 birtokába került adatok szerint csaknem 600 millió forintot költött a Corvinus a rendezvényei étel- és italellátására, vagyis a cateringre. A rendezvényeken kizárólag az Apriori Cultura Nonprofit Zrt. intézte az ellátást, a cég bruttó 530 millió forintot számlázott ki az egyetemnek az elmúlt két évben. A cég 2021-ig Szalai Zoltán, Corvinus-főigazgató érdekeltsége volt és a mai napig is Fidesz-közeli tulajdonosai vannak.

Ezek mellett eltörpül más, nagy nevű budapesti szakkollégiumok éves költségvetése, általában évi 40 és 110 millió forint körüli összeggel gazdálkodhatnak.

(A kiemelt kép csak illusztráció.)

Forrás: Telex