Szeged: idén is kértek ingyenes parkolóbérleteket a fideszes képviselők

HírKlikk 2020. január 14. 16:53 2020. jan. 14. 16:53

A szegedi fideszes képviselők az előző ciklusokhoz hasonlóan, 2020-ban is kértek ingyenes parkolóbérletet a munkájukhoz az önkormányzattól – közölte a polgármesteri hivatal kedden.

A polgármesteri hivatal a Fidesz helyi szervezete alelnökének sajtótájékoztatójára reagált. Tápai Péter közölte, rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik a Gyulai Törvényszéknek a „VIP parkolóbérletek" ügyében az önkormányzat korábbi vezetőit elmarasztaló ítélete miatt.

Kérik, hogy tekintsék át a parkolás teljes szabályozását, hogy valóban azok jussanak bérlethez, akik a városért dolgoznak. Ad hoc bizottság létrehozását is indítványozzák annak érdekében, hogy kiderüljön, az ügyben még kik lehetnek érintettek, akik nem kerültek a hatóság látókörébe.

A Gyulai Törvényszék másodfokon 1,35 és 2,5 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta pénteken az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben a vádlottakat, a Szegedi Közlekedési Kft. korábbi vezetőit, a város egykori címzetes főjegyzőjét, a korábbi alpolgármestert, valamint Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester kabinetfőnökét.

A törvényszék megállapította, hogy a vádlottak 2010 és 2012 között ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk, vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna. Olyan személyek is részesültek ingyenes parkolóbérletben, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.

Forrás: MTI/Hírklikk