Szégyenében bírósághoz fordul a bukott Trócsányi

Kardos Ernő 2019. szeptember 30. 15:59 2019. szept. 30. 15:59

Trócsányi Lászlót ismét összeférhetetlennek tartotta az Európai Parlament jogi bizottsága a bővítési posztra. A jelölt a döntés ellen bírósághoz fordul, mert az „elmúlt időkre” emlékezteti.

Miután Trócsányi László kétszer is nyilvánvalóan hazudott, - és ezt írásba is adta - az Európai Parlament jogi bizottsága újra összeférhetetlennek találta az európai biztos posztjára. Trócsányi megdöbbent, továbbá: jogorvoslatért bírósághoz fordul. Legalábbis ma ezt fontolgatja. Valószínű, ez már újabb hazugság.

Trócsányi először akkor hazudott, amikor azt állította, hogy tíz éve eladta valamennyi részesedését a Nagy és Trócsányi ügyvédi irodában, s ezt az állítását ráadásul még írásba is adta a bizottsági meghallgatása előtt. Aztán kiderült, hogy egy éve az egykori igazságügy miniszter még maga nyilatkozta, hogy 12.5 százalékos tulajdonrésze van/volt az említett ügyvédi irodában. Trócsányi tehát nem mondott igazat, részben ezért bukott meg.

Trócsányi másodszor akkor hazudott, amikor azt nyilatkozta, hogy a magyar kormánynak nincs semmilyen megállapodása a Nagy és Trócsányi ügyvédi irodával. Aztán kiderült, hogy az iroda jogászai, pontosan neki, tehát a hivatalban lévő igazságügyi miniszternek adtak jogi tanácsolat a paksi bővítés ügyében. Trócsányi tehát megint nem mondott igazat, ezért is megbukott. Ma pedig meg van döbbenve, s az írja: a bírósághoz fordulást fontolgatja. Erről később.

Trócsányi László feltehetően azért hazudozik, mert azt gondolta, hogy ha Magyarországon bármilyen nagy hazugság jogi-, vagy politikai következmény nélkül marad, akkor ez Orbán Viktor vezérletével meghonosítható az Európai Unióban is. Tévedett. Ott tehát még működik a demokrácia, és ha valaki hazudik, akkor megbukik. Ott ugyanis a Fidesznek nincs kétharmada, amivel a valóság bármilyen elferdítését elfogadtathatja, vagy épp rákényszerítheti a parlamentre.  

A meglepő az, hogy Orbán Viktor igazságügyi minisztere most azt írja, hogy az őt elítélő bizottság szándékosan megsértette az átláthatóságot, az etikát, a demokrácia elveit. Mindez Trócsányi biztos-jelöltet az „elmúlt időkre” emlékezteti, tehát azonnal diktatúrát kiált, miközben itthon az ő serény közreműködésével építették le a jogállamot, amelynek felszámolásában elévülhetetlen érdemeket szerzet.

Trócsányi tehát a személyét összeférhetetlennek minősítő bizottság döntése miatt bírósághoz akar fordulni. Mindez azért meglepő, mert a jogi bizottság döntése a bizalmatlanságot kifejező politikai álláspont; a határozat szerint egyebek mellett a jelölt a hazugságai miatt vált alkalmatlanná a tisztség betöltésére. Mondjuk úgy: hiteltelenné vált! Politikai álláspontot pedig a legritkábban lehet peresíteni, legfeljebb diktatúrákban.

Ezt persze Trócsányi is tudja, hisz képzett jogász, de úgy tűnik annyira belejött a hazudozásba, hogy nem is akarja abbahagyni. Vagy csak a szégyenét akarja egy lódítással eltakarni.