Szégyentelen János

Föld S. Péter 2019. december 18. 16:21 2019. dec. 18. 16:21

Hiába volt az orvosi kamara, a szakszervezetek az ellenzéki pártok és a főpolgármester tiltakozása, Áder János aláírta a tb-törvényt. Az államfő indoklása szerint, gyakorlatilag semmi sem változik, aki jogosult az egészségügyi ellátásra, továbbra is hozzájuthat. Korábban, amikor a szintén vállalhatatlan médiatörvényt írta alá, legalább magyarázkodott: akkor azt mondta, hogy a törvény minden tekintetben megfelelt a jogállamiság követelményeinek, ezért nem volt más választása, mint aláírni. Pedig, már akkor is lett volna, Áder úr – például az, hogy nem írja alá.

Áder János ezúttal nemcsak szignálta a törvényt, de nem mellesleg, ki is oktatta a tiltakozókat. Nem a törvény szégyenteljes, közölte Áder János hivatala, hanem azok, akik – különösen advent idején – hisztériakeltéssel riogatják az embereket.

Ha már hisztériáról beszélünk, Áder úr, nézzük meg, ki az, aki kelti. Kik voltak azok, akik migránsalagútnak hazudták a szeszcsempészek által kialakított és használt határmenti alagutat. Amelyből – feltehetőleg – mára már csak egy lyuk maradt, lévén az említett mű a délszláv háború előtt készült, az pedig nem ma volt. Ezt a lyukat mutogatták mindenkinek elrettentésül, Áder úr, égtek is emiatt szegény rendőrök rendesen.

És hát azok a szép kiállású harci járművek, Áder úr. Amelyekkel állítólag a karácsonyi vásár látogatóit védik a terroristáktól. Akiknek egyfelől eszük ágában sincs mutatkozni, ha meg netán mégis, ezeknél a tankoknál kevés alkalmatlanabb eszközt lehet találni a megfékezésükre. Ha valaki – ne adj' isten – lövöldözni kezdene a tömegben, vagy bombát robbantana, mire a páncélos jármű megmozdulna, már százával halnának meg az emberek. Ön is tudja, és a TEK úgyszintén, hogy a Vörösmarty téren és a Bazilikánál nem a rossz szándékú emberek ellen állították ki a tankokat, hanem azért, hogy az arra járók úgy érezzék, hogy veszélyben vannak. Márpedig aki veszélyben érzi magát, az védelemre szorul.

Akkor mégis ki riogatja az embereket, advent idején, Áder úr? És persze minden más alkalommal. Szégyentelen a tb-törvény, de még talán ennél is szégyentelenebb, hogy Önnek egyetlen szava sem volt az utóbbi években az ország kifosztásáról. Pedig, nem titokban csinálták, minden az Ön és mások szeme előtt zajlott, ráadásul nem ismeretlen elkövetők tették, hanem nagyon is néven nevezhető személyek: Orbán Viktor és társai.

Nem méltóztatott megnyilvánulni egyszer sem Áder úr, pedig szereti elkötelezett környezetvédőnek mutatni magát. Ön Áder úr – egyébként nagyon tiszteletre méltó célok érdekében –, rendszeresen felszólal különféle környezetvédelmi konferenciákon, de Magyarország jelene a legkevésbé sem izgatja. Nem szólt, amikor tönkre tették a Városligetet, lekopaszították a Kossuth teret, ahol csak tehették, betont vetettek fű helyett, térköveket ültettek oda is, ahová fákat kellett volna.

Nem a tb-törvény ellen tiltakozók szégyentelenek, Áder úr.