Szél Bernadett a szólás szabadságáért akár közmunkát is vállal

Harkai Péter 2020. augusztus 26. 20:20 2020. aug. 26. 20:20

A független országgyűlési képviselőnek meghozta a postás a sárgacsekket, amit ezúttal nem a rezsiharc diadalaként, hanem a demokrácia megcsúfolásaként kapott kézhez. 250 000 forintot követel tőle a jelen magyar jogrend, mert demokratikus jogaival élt. Portálunknak elmondta: a törvényt tiszteli, de az elveiért a végsőkig harcolni fog.

Arról már elfeledkezett a hatalom, hogy a járványveszély idején, hisztérikusan és tömegesen üríttette ki a kórházi ágyakat a kezeltek különböző jellegű és súlyosságú állapotára való tekintet nélkül. Ez indította arra az ellenzéki politikusokat, hogy törvény adta jogukkal élve, tiltakozzanak ez ellen – az általuk képviselt emberek jogaiért.

Miután mindezt a járványveszéllyel járó kiemelt biztonsági intézkedések időszaka alatt tették – a Clark Ádám téren dudálással jelezve a fentebb foglalatoskodó hatalom számára, hogy a lentebb lévő emberek életét veszélyeztetik a súlyos tölgyfaasztalokon meghozott papírízű intézkedéseikkel –, a törvény példás szigorral járt el: folyamatos és aránytalan mértékű büntetésekkel statuált példát az erőszakszervezetén keresztül. Röpködtek a félmilliós, milliós büntetési tételek a tiltakozásban résztvevők megfélemlítésére.

Amint történt ez most éppen Szél Bernadettel, aki 250 000 forintos büntetésről kapott értesítést az I. Kerületi Rendőrkapitányság aláírásával.

Azon most nem polemizálnánk, hogy Szijjártó külügyminiszter több tízmilliós, törvénysértésgyanús adriai jachtozása vajon hány évnyi közmunkával volna kiváltható, ha nem Polt Péter lenne a legfőbb ügyész. Inkább Szél Bernadettet kérdeztük, hogy mi a terve – fizet vagy sem:

-A sárgacsekk mellé kapott levélből az derült ki, hogy vétkeztem és ez a vétkem negyedmillió forintba kerül. Mint megtudtam, három az én igen nagy vétkem: dudáltam, indokolatlanul hagytam el a munkahelyemet, valamint rendezvény helyszínén tartózkodtam. Az első reakcióm az volt, hogy ebből egy fillért sem fizetek ki, inkább ledolgozom, ha kell 300 óra közmunkában, mivel a véleménynyilvánítás szabadsága elvi kérdés és szent dolog, amiért senkit sem büntethetnek meg – válaszolt a Hírklikk megkeresésére a független országgyűlési képviselő.

Ezzel együtt, bízik a jog erejében és kifogással él a rendőrségen. Amennyiben a meghallgatást követően is fenntartják a büntetés jogszerűségét, akkor bírósághoz fordul jogorvoslatért. Amennyiben itt sem nyeri el az igaza elismerését, a büntetés összegét akár az előírt 300 órányi közmunkával is kiváltja, de nem hajlandó a történtek miatt összegszerűen fizetni.

– Miután teljesen ártatlan civileket is halomra büntettek a demonstráció miatt, eszemben sem volt élni a mentelmi jogommal. A civilek sincsenek magukra hagyva, mivel a TASZ vállalta a képviseletüket s ezzel egy időben alapítványi gyűjtés is indult a büntetések kifizetésének segítésére, ha a bírósági ítéletek ezt nem helyezik hatályon kívül.

Arra a témához közvetlenül nem, de a Hadházy Ákossal közös tevékenységükhöz szorosan kötődő kérdésre, hogy miként értékeli a nemzeti konzultáció meghosszabbítását, véleménye szerint, egyértelmű a kormánypropaganda bukása:

-A kormány nagyon elszámította magát, amikor azt hitte, hogy az ellenzék nem lendül támadásba a nemzeti konzultáció blöffprojektjével szemben. Egyértelmű, hogy valamilyen számháborút akarnak kierőszakolni, amiben ők a nyerők – ami teljesen abszurd. Az már bizonyított, hogy az online válaszadást akárki akárhányszor manipulálhatja, magán a rendszeren tátonganak a digitális szakadékok – mindezt a választópolgároktól ellopott közpénzzel akarják betemetni, és demonstrálni a nem létező nemzeti összetartozást. A határidő módosításával egyértelműen bizonyítják, hogy nem jött annyi visszajelzés, amennyivel megnyugtatóan önigazolhatnák a rablásukat. Ezt valahogyan helyre kell tenniük, amihez idő kell – értsen ezen bárki, amit akar. Amint néhány évvel ezelőtt, ezúttal is kérni fogjuk az illetékes szervektől, hogy ellenőrizhessük az összesítési folyamatot. Nincs kizárva, hogy ismét üres papírdobozokból építenek falat az Orbán-rendszer hazug dicsőségét leplezendő – nyilatkozta a Hírklikk megkeresésére Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.