Szijjártó ezt írta a pénteki késelés után a brit külügyminiszternek

HírKlikk 2019. november 30. 05:30 2019. nov. 30. 05:30

A magyar kormány együttérzését és részvétét fejezte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Dominic Raab brit külügyminiszternek – a pénteki londoni késeléses terrortámadás miatt – küldött levelében, egyúttal hangsúlyozta: a támadás megerősíti őket abbéli meggyőződésükben, hogy továbbra is kitartóan küzdeni kell a terrorizmus ellen.

Szijjártó Péter a levélben – amelynek magyar fordítását tárcája eljuttatta az MTI-nek – azt írta Dominic Raabnak, hogy „gondolatainkban és imáinkban az áldozatokkal és családjaikkal vagyunk."

„Ez az értelmetlen és brutális támadás megerősít bennünket abban a meggyőződésünkben, hogy továbbra is kitartóan küzdenünk kell a terrorizmus ellen. Az Egyesült Királyság számíthat Magyarország megingathatatlan szövetségére" – tette hozzá a magyar diplomácia irányítója.

A minisztérium később azt közölte, hogy a jelenlegi információk szerint a támadásnak nincs magyar érintettje.

Kormányforrásokból származó péntek esti brit médiaértesülés szerint, két halálos áldozata van a London belvárosában elkövetett késeléses terrortámadásnak.

A támadásban, amely a Temzén átívelő London híd déli végénél történt, a rendőrség egyelőre számszerű részleteket nem tartalmazó bejelentése szerint többen megsérültek.

A BBC televízió azonban hivatalos kormányzati forrásokat idézve, péntek este azt közölte, hogy a sérültek közül ketten életüket vesztették.

A Scotland Yard nem sokkal korábban bejelentette, hogy a gyanúsítottat a rendőrök agyonlőtték.

Boris Johnson brit miniszterelnök péntek esti nyilatkozatában közölte, hogy az incidens óta a hatóságok ellenőrzésük alá vonták a helyzetet.

Forrás: MTI