Szijjártó nagyon elégedett, szerinte a magyar-luxemburgi kapcsolatot újra a kölcsönös tisztelet jellemzi

HírKlikk 2024. október 18. 12:00 2024. okt. 18. 12:00

A magyar-luxemburgi kapcsolatot az utóbbi időben újra a kölcsönös tisztelet jellemzi – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, aki tíz éve tartó hivatali ideje alatt először fogadta luxemburgi kollégáját.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be a Facebookon, hogy a két ország idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének századik évfordulóját.

Kifejtette, hogy Xavier Bettellel nemcsak a kétoldalú együttműködés kérdéseit, hanem az Európai Unió előtt álló gazdasági kihívásokat is át tudták tekinteni.

„A két ország kapcsolatait az utóbbi időben már – újra – a kölcsönös tisztelet jellemzi" – hangsúlyozta.

Szijjártó Péter emellett rámutatott, hogy a Magyarország és Luxemburg közötti kereskedelmi forgalom volumene tíz éve alatt a négyszeresére nőtt.

„Az unió versenyképességének javítása pedig közös célkitűzésünk, ezért támogatjuk a szabályokon alapuló, mesterséges akadályoktól mentes világkereskedelmi rendszer működéséhez szükséges intézkedéseket" – írta.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom