Szilvásy György: ha az ügyvédek ajánlják, akkor megnézem a 2006-ról szóló filmet

HírKlikk 2021. október 25. 17:17 2021. okt. 25. 17:17

Szilvásy György, volt titokminiszter nem kíváncsi a filmre, amelyet az elmúlt héten mutattak be, és amely a Fidesz érdekeit kiszolgálva mutatja be a 2006-os eseményeket. A KlikkFM Politikai Nagyító című műsorában a korábbi politikus úgy vélekedett, ez egy agitprop film, nem okoz esztétikai élményt.

„A Fidesz 2010 óta írja át a történelmet, benne a 2006-os valóságot, erőszakban fogant a hatalmuk, erőszakos úton próbálták megdönteni a kormányt, akkor azonban nem sikerült. 2006 és 2010 között az akkori válságot is kihasználták, úgy fokozták a hangulatot. A hatalomhoz vezető út nem egy normális demokráciában használatos út volt. Közvetlen és közvetett bizonyíték igazolja, hogy a Fidesz áll a 2006-os események mögött.

A választások miatt készült film hamisságaira a bemutató óta nemcsak a valóságos szereplők, hanem az elemzők is rámutatnak – tette hozzá Szilvásy György.

Ez a kampány, amit jó ideje folytatnak, kettős céllal történik, a kialakuló ellenzéki koalíció gyengítése, illetve átírni a történelmet és az ő felelősségüket áthárítani az akkori kormányra – fogalmazott.

A Békemeneten résztvevő többség helyett a Fidesz a saját szavazóit akarja megerősíteni, azokat, akik gondolkodás nélkül elfogadják, amit Orbán Viktor állít. Felhívta a figyelmet arra, ez nem a többség. Kérdés, hogy a többség elmegy-e a választásra, ebben van felelőssége az ellenzéknek.

 

 

Forrás: Hírklikk