Szivárogtatással vádolják a mentősök kirúgott szakszervezeti vezetőjét

HírKlikk 2024. június 28. 10:45 2024. jún. 28. 10:45

Elbocsátották a mentőszolgálattól a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnökét. Lengyel Tibort azután küldték el, hogy az RTL Híradóban bemutattak egy adatlapot, amely szerint több mint három órán keresztül nem küldtek mentőt egy trombózisos beteghez. A szakszervezeti vezető jogszerűtlennek tartja a kirúgását és bírósághoz fordul.

Egy hónapja mutatta be az RTL Híradó azt a képernyőfotót, amelyet egy mentős készített az esetkocsik irányításához használt tabletről. Eszerint több mint három óráig hiába várták a mentőt egy trombózisos, 65 éves beteghez, akit végül magánmentő vitt kórházba – írja az rtl.hu.

Bár az adatok többsége ki volt takarva, a Híradó úgy tudja, a konkrét esetet néhány nap alatt azonosította a mentőszolgálat vezetése, és felmondtak a fotót készítő mentőápolónak. Később meghallgatták a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnökét is.

„Itt nagyon fontos tisztázni azt, hogy a mentőszolgálat engem mint mentődolgozót hallgatott meg” – mondta Lengyel Tibor, miközben azt az ajánlott levelet mutatta, amit a vizsgálat után szerdán kapott. Ebben azt írja a Mentőszolgálat, hogy ő is részt vett az adatlap kiszivárogtatásában, ezért őt is azonnali hatállyal elbocsátották, pedig szakszervezeti vezetőként törvényi védelem alatt áll. Lengyel épp ezért jogi lépéseket fontolgat, elbocsátását jogszerűtlennek tartja, mint mondta: „indulatból, erőből és a jogszabályokat figyelmen kívül hagyva hozták meg azt a döntést, hogy eltávolítanak".

Lengyel Tibor tíz éve dolgozott a mentőknél, korábban gépkocsivezető és technikus is volt, míg le nem fokozták raktárossá, miután többször is nyilatkozott a sajtóban a mentőknél tapasztalható problémákról.

A Mentőszolgálat esetről a Híradónak azt írta, hogy, szerintük „bizonyíthatóan jogellenes adatkezelést valósított meg” a két elbocsátott mentődolgozó, amivel több törvényt is megszegtek, ezért azonnali hatállyal megszüntették jogviszonyukat.

 

Forrás: rtl.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom