Szóvivő: a baloldal meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket a koronavírus-járványról

HírKlikk 2020. június 30. 10:50 2020. jún. 30. 10:50

A baloldal meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket a koronavírus-járványról, és annak gazdasági vonatkozásairól – mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden, az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: „önmagában komikus", hogy azok a pártok, amelyek néhány hónappal ezelőtt még diktatúrát kiáltottak Magyarországon, megpróbálják bojkottálni a demokratikus eljárást, amellyel az emberek részt vehetnének a döntéshozatalban.

Ez nem új, hiszen a migrációval kapcsolatos népszavazáskor is voltak olyan ellenzéki pártok, amelyek arra biztatták az embereket, hogy ne vegyenek részt a szavazáson – emlékeztetett a szóvivő.

A mostani nemzeti konzultáció témáit a közbeszédet meghatározó kérdéskörei adták – mondta, megjegyezve, hogy a migráció ezek közé tartozik, amit a magyar baloldal és Brüsszel is kétségbe von.

Jelenleg Magyarországgal szemben három kötelezettségszegési eljárás is folyamatban van a migrációval kapcsolatban – jegyezte meg, hozzátéve, ebből is látszik, hogy a vita aktuális.

Azzal, hogy az emberek elmondják a véleményüket, megtalálhatók azok az egyetértési pontok, amelyek alapján, ezt a vitát Brüsszelben is határozottan meg lehet vívni – jelentette ki Farkas Örs.

Forrás: MTI