Tanárok kerülnek intenzív osztályra, de a kormány szerint nincs semmi gond

HírKlikk 2020. október 12. 10:02 2020. okt. 12. 10:02

Elhunyt egy 39 éves tanár koronavírusban, a szakszervezet pedig határozott intézkedéseket követel az újabb tragédiák elkerüléséért. Csakhogy előfordul, hogy egy fertőzött tanár kórházba kerül, az iskolában mégis úgy zajlik tovább a tanítás, mintha mi sem történt volna.

A 24.hu értesülései szerint, több koronavírus-fertőzött tanár van jelenleg is kórházban, és közöttük vannak, akik intenzív osztályra kerültek.

„Iskolánkban két kolléganő covidos lett a tesztelés után. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járt az iskolában, kikérdezte az intézményvezetőt, majd elmentek. Nem volt kontakt-kutatás, a tanáriban a megbetegedett kolléganő mellett ülő kollégát meg sem kérdezték, hogy van. Senkit nem küldtek karanténba, minden megy tovább, mintha semmi sem történt volna" – idézte a lap a Pedagógusok Szakszervezetéhez (PSZ) érkezett visszajelzést.

Az ebben szereplő egyik pedagógus ezt követően kórházba került, az iskolában azonban ezután sem történt semmiféle intézkedés, nem került egy osztály sem karanténba, illetve nem teszteltek senkit.

„Ez egy orosz rulett, bárki bármit mond” – mondta a lapnak Totyik Tamás, a PSZ alelnöke az iskolákban tapasztaltakról. Szerte az országból érkeznek jelzések, hogy miután koronavírusos esetre derül fény egy iskolában, elmarad a kontakt-személyek felderítése, így persze azok tesztelése is.

„Sokakban él a gyanú, hogy nincs elegendő tesztkapacitás, de a kontakt-kutatás önmagában még csak pénzbe sem kerül" – vélekedett a szakszervezeti vezető, aki szerint az nem lehet pénzkérdés, hogy karanténba kerüljön mindenki, aki az iskolában fertőzött diákkal vagy pedagógussal érintkezett.

Az oktatási tárca azonban egyelőre nem tűnik nyitottnak a változtatásra, legalábbis csütörtök esti közleményük erről árulkodik. Ebben a többi között azt írták: „nyugodtan folyik a munka az iskolákban és az óvodákban”.

Forrás: 24.hu