Tanítanék Mozgalom: Pintér Sándorék átverték a pedagógusokat

HírKlikk 2024. október 5. 18:35 2024. okt. 5. 18:35

Kifakadt a Tanítanék Mozgalom, mert szerintük Pintér Sándorék átverték a tanárokat a pedagógusok vizsgájával kapcsolatban. 

Hazudott a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium a Nemzeti Alaptanterv (NAT) vizsgáztatásaival kapcsolatban – hívta fel a figyelmet a valodihirek.hu-hoz eljuttatott szombati közleményében a Tanítanék Mozgalom. Szerintük Pintérék tagadják, hogy értelmetlen kérdésekből vizsgáztatnák a tanárokat.

„A pedagógusok kötelező – egyúttal értelmetlen és megalázó – NAT-vizsgáztatásával kapcsolatban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hozta nyilvánosságra, hogy a teszten a pedagógusok olyan kérdéseket kapnak, mint hogy hány óra van az adott tárgyból vagy mi a célja az adott tárgy tanításának, stb.

A Belügyminisztérium kedden közleményben reagált, amelyben az előbbieket valótlanságnak nevezték, szerintük ugyanis »az idegennyelv-tanárok számára fejlesztett« ’Idegen nyelv és célnyelvi civilizáció 1-12. évfolyam’ című képzés vizsgakérdései között nem szerepel a »Mi a célja a korszerű idegennyelv-tanításnak?« kérdés.”

A Tanítanék Mozgalom viszont a közösségi oldalán mutatta be bizonyítékát, amely szerint valóban a Belügyminisztérium állított valótlanságot. Ugyanis a kérdések között ott van a vitatott kérdőmondat is.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom