TAO-forintokból akar egészségügyi központot építeni Tállai András focicsapata

HírKlikk 2019. december 8. 07:21 2019. dec. 8. 07:21

Egy egészségügyi központ felépítésére fordítja Tállai András volt NAV-elnök, jelenlegi pénzügyi államtitkár futballcsapata, a Mezőkövesd Zsóry FC azt a 305 millió forint tao-támogatást, amelyet az Magyar Labdarúgó-szövetség 2019-re jóváhagyott a számára – írja a Privátbankár.

Bár a mezőkövesdi klubnak van már egy egészségügyi központja, úgy tűnik, ezt kinőtte a csapat. Az új felépítése ugyanis a 2019/2020-as sportfejlesztési program fő célkitűzése lett. Összesen  209,4 millió forintból húznák fel a komplexumot, amihez 149 millió forint taót igényelnek. 

„Jelen program központi elemeként meg szeretnénk valósítani egy modern, megfelelő nagyságú és felszereltségű kondicionáló és egészségügyi központot, amely a szövetség elvárásainak megfelelő környezetet biztosítana az utánpótlás- és a felnőtt korú játékosok általános fizikai állapotának javítására, fenntartására,  fizioterápiás és egyéb kezelésekre, regenerációra"

– hangzik a program erről szóló része. 

Az egészségügyi központban lesz a regenerációt elősegítő cryo-szoba, de mellette felszerelnének egy labdafogó hálót is, mert a pályáról kirúgott labdák és összeszedésük rongálja a szomszédban lévő mezőgazdasági területet. 

A most megigényelt és jóváhagyott 305 millió forinttal együtt összesen 3,2 milliárdnyi TAO-t használt fel a mezőkövesdi fociklub a rendszer indulása óta, ha pedig ehhez hozzávesszük a közvetlen tulajdonos sportegyesület 367 millióját, akkor a matyóföldi város focija 3,6 milliárd forintnyi eltérített közpénzt használt fel az elmúlt nyolc évben.