Tárgyalást tűzött ki a bíróság a gyermekbántalmazással vádolt edző ügyében

HírKlikk 2024. október 21. 19:00 2024. okt. 21. 19:00

Előkészítő ülést tartott a Szombathelyi Járásbíróság hétfőn annak a sportegyesületi edzőnek az ügyében, akit kiskorúak veszélyeztetésének bűntettével és védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett, többrendbeli könnyű testi sértés bűntettével vádol az ügyészség.

Kustos Anna, a Szombathelyi Törvényszék sajtótitkára az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a vádlott – az ügyészi indítványra a nyilvánosság kizárásával megtartott előkészítő ülésen – nem ismerte el büntetőjogi felelősségét, nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta.

A vádirat szerint a vádlott egy sportegyesület edzőjeként kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta és megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta.

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

A Szombathelyi Járási Ügyészség – a vádlott beismerése és a tárgyalásról való lemondás esetén – két év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, valamint kezdeményezte, hogy a vádlottat végleges hatállyal tiltsák el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi viszonyban áll.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság dönt.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom