Tarlós elintézte Budapestnek az 5-ös metróvonalat

HírKlikk 2019. július 17. 09:55 2019. júl. 17. 09:55

Szeptembertől 5-ös metró lesz a szentendrei HÉV új neve a főváros által nemrég elfogadott Budapesti Mobilitási Terv alapján - írja az Index.

A Tarlós István főpolgármester által vezetett budapesti közgyűlés elfogadta Budapest 2030-ig szóló közlekedési fejlesztéseit összefoglaló tervet, amely az eddigi legátfogóbb fővárosi közlekedési fejlesztési koncepció.

A tervben a H5-ös HÉV föld alá süllyesztése mellett több, a III. kerületiek közlekedését érintő fejlesztési elképzelés is hangsúlyosan szerepel.

A dokumentum szerint az önkormányzat a H5-ös HÉV vonal fejlesztését érintő kormányhatározatok módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy metróüzemre alakítsák át a vonal Békásmegyer és a belváros közötti szakaszát; amit elsősorban a vasút utasforgalmának jelentősége indokol. És hogy ennek a jelentőségnek nyomatékot adjanak, Budapest döntött arról is, hogy ezt a vonalat „tekintettel annak fontosságára, utasforgalmának nagyságára, 2019. szeptember elsejétől a főváros M5-ös metróvonalaként hivatkozza, és felkéri a BKK-t a szükséges módosítások átvezetésére.”

Forrás: Index