Tényleg júliusra várják Orbánék a járvány tetőzését?

HírKlikk 2020. március 31. 07:47 2020. márc. 31. 07:47

Az alaptörvény értelmében, valamennyi járványügyi intézkedés hatályát meg kell hosszabbítani – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este, arra a kérdésre, hogy mik lesznek a kormány első lépései a koronavírus-törvény éjféli hatályba lépése után.

Orbán Balázs szerint, az okmányok lejáratára és az ítélkezési szünetre vonatkozó rendelkezés hatályát vesztette az ellenzék múlt heti döntése miatt, amellyel nem támogatták a házszabálytól való eltérést. Az életvédelem, a járvány elleni védekezés és a gazdaság védelmét, újraindítását szolgáló csomag lesz a következő időszakban a prioritás – tette hozzá a miniszterhelyettes.

Ha célzott válságkezelésben gondolkodunk, akkor a teljesen leálló szektorokra kell koncentrálni a következő időszakban – mondta Orbán Balázs, aki szerint a cél a munkahelyek megőrzése kell, hogy legyen.

Arra a kérdésre, hogy a kormány továbbra is júliusra várja-e a járvány tetőzését, Orbán Balázs azt mondta: több modell létezik, és az egyik szerint, valóban júliusban tetőzhet a járvány.

Forrás: atv.hu