Terrorfenyegetés miatt lemondták a bécsi Taylor Swift-koncerteket

HírKlikk 2024. augusztus 8. 08:30 2024. aug. 8. 08:30

Terrorcselekményt terveztek az Ernst Happel stadionba, a rendőrség két embert letartóztatott, az egyikükről tudni, hogy hűséget fogadott az Iszlám Államnak. A csütörtökre és péntekre tervezett koncerteket nem tartják meg.

Terrorfenyegetésre hivatkozva szerda este lemondták a csütörtökre, illetve péntekre tervezett ausztriai Taylor Swift-koncerteket a rendezvény szervezői.

„Annak alapján, hogy kormányzati tisztségviselők megerősítettek egy, az Ernst Happel stadionban tervezett terrorcselekményt, nem volt más választásunk, mint lemondani a három tervezett előadást” – közölte a Barracuda Music rendezvényszervező cég az Instagramon.

Korábban Gerhard Pürstl bécsi tartományi rendőrfőnök fokozott biztonsági intézkedések életbe léptetését jelentette be, és úgy fogalmazott, hogy a konkrét kockázatokat sikerült ugyan minimalizálni, de az általános veszély továbbra is fennáll.

Franz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója még napközben közölte, hogy őrizetbe vettek két személyt, akik merényleteket terveztek elkövetni a koncerteken.

Az egyik osztrák állampolgárságú gyanúsítottnál közelebbről nem meghatározott vegyi anyagokat foglaltak le a hatóságok. A rendőrség óvintézkedés gyanánt több házat és egy idősek otthonát is kiüríttetett robbanószertől tartva.

A 19 éves ternitzi lakos az interneten radikalizálódott, és néhány hete hűséget fogadott az Iszlám Állam terrorszervezetnek.

Egy másik gyanúsítottat Bécsben fogtak el a hatóságok, róla a rendőrség nem tett közzé részleteket.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom